A kemény körülmények ellenére remekül helytálltak a veszprémi futók

Az Őrségben tartották meg a tájfutók kiemelt válogató versenyét a közelmúltban.

Horváth Gábor

Lantai Lili összetettben második lett Fotó: VHS/Bálint Mónika

A megmérettetésen az ifjúsági Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából mindhárom, a felnőtt-vb kvalifikációban pedig az első két futam eredményei számítottak, s ezek világranglista-versenyek is voltak egyben.

Szentgotthárd belvárosában tartották meg a sprintszámot, amelyen trükkös vonalvezetésű pályák tették próbára a sportolók figyelmét. A középtávú és a hosszú távú futamot Magyarlakon rendezték. A közelmúltban több világversenynek is helyszínt biztosító Vörös-hegy egy tipikus őrségi terep, melyet meredek völgyekkel szabdalt lankás domb­oldalak jellemeznek.

A versenyzőket ezen a hétvégén azonban nem csupán a terep vagy a pályakitűzés, hanem az időjárás is nagy kihívás elé állította: a változó intenzitással hulló eső a sportolókat és a talajt is áztatta, utóbbit néhol dagonyává változtatva. A Veszprémi Honvéd SE (VHS) versenyzői a kemény körülmények ellenére remekül helytálltak, és szép eredményekkel tértek haza.

Eredmények, N12C: 1. Kovács Borbála (VHS).

N16E: 2. Lantai Lili (VHS). N21Br: 2. Tóth Krisztina (VHS), 3. Csizmadia Ágnes (VHS).

Lantai Lili összetettben második lett
Fotó: VHS/Bálint Mónika

N21E: 3. Mérő Dominika (VHS). N50: 2. Németh Zsoltné (VHS). N70A: 2. Gombkötő Zsuzsanna (VTC).

F10D: 2. Molnár Borisz (VHS). F12C: 2. Varsányi Ádám (VHS). F14E: 2. Nagy Bence (VHS). F16E: 3. Bálint Gergő (VHS). F20E: 1. Bálint Benedek (VHS). F21B: 3. Tokai-Kiss Bálint (VHS). F21Br: 3. Tóth Károly (VHS). F35Br: 2. Tóth Attila (VHS). F65A: 3. Horváth Tivadar (VHS). F70A: 1. Bikki Sándor (VHS), 2. Ládi János (BTK).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!