A Veszprémi Foci Centrum USE egyesülete kalandparkban ünnepelt

Az ország legjobb huszonhét egyesülete közé bekerülő Veszprémi Foci Centrum USE egyesülete a helyi kalandparkban fejezte be a 2020/21-es évadot.

B. Virág Rita

20210612 Kislőd Sobri Jóska kalandpark. Évzárót tart a VFC USE utánpótlás klub. Díjazzák az év legjobbjait. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/ Napló

Közel 450 veszprémi focista és hozzátartozója érkezett szombaton a kalandparkba, ahol Szabó Péter, a VFC USE ügyvezetője köszöntötte az egybegyűlteket. A klubvezető felsorolta a Veszprém különböző korosztályainak nagyszerű sikereit, kiemelve az érmet nyerő gárdákat: a II. osztályban az U19-es gárda aranyérmes lett, az U17-esek és az U15-ösök második helyen zártak az erős mezőnyben, míg az U16-os leányok szintén aranyérmet érdemeltek ki veretlenül.

Megköszönte a fiatalok nagyszerű hozzáállását, a szülők segítségét. Elárulta, hamarosan megkezdődik az új edzőpályák építése: az anyagiak már biztosítottak, és kisebb egyeztetések után megkezdődhet az egy mű- és egy előfüves pálya, valamint a mobilöltözők építése.

Fotó: Pesthy Márton/ Napló

Temesvári Balázs elnök azt hangsúlyozta, kiemelt tehetségközpont lett a VFC USE, így az ország legjobb huszonhét egyesülete közt tartják számon, ami remek lehetőség a gyerekeknek.

Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Veszprém megyei Igazgatóságának vezetője azt mondta, a megyének különösen fontos, hogy a VFC USE kiemelt utánpótlásképző központ lett.

- Nemcsak mint az MLSZ képviselője, hanem mint érdekelt szülő veszek részt az évzárón. Szeretném, ha megtapsolnánk a szülőket, akikre a pandémia idején még több feladat hárult, és áldozatos munkával segítették a focira, edzésre járó gyerekeket – fogalmazott.

 

Finta Péter arról is beszélt, a VLS Veszprém NB III-as gárda bronzérme óriási eredmény, és fontos motiváció a fiataloknak, hiszen végső soron mindenki a felnőtt csapatban szeretne egyszer pályára lépni és ott képviselni a veszprémi színeket.

Az érmet nyert csapatok díjazása után az egyesület vendégül látta a szülőket és a gyerekeket egy finom ebédre, és a résztvevők kedvükre kalandozhattak a parkban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!