vert helyzetből fordítottak

2021.06.09. 20:46

Micsoda döntő: az Úrkút a kupagyőztes!

Fordulatos, izgalmas meccsel debütált Balatonalmádi idén átadott sportközpontjának vadonatúj füves játéktere. Az Úrkút vert helyzetből győzött a megyei labdarúgó-kupadöntőben.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Úrkút SK–Tihanyi FC 3-2 (0-1)

Balatonalmádi, 400 néző. Jv.: Gáspár A. Úrkút SK: Kádár – Uj, Kalapács, Reizinger, Tróbert (Károlyi), Domján, Buchwald (Jakab), Udvardi, Bencze, Márton, Haman (Lang). Edző: Garai Péter.

Tihanyi FC: Sevinger – Dévényi, Németh K., Horváth Á., Kovács Á. (Henn), Benedek (Nemes G.), Perger, Slemmer, Nemes Á., Barcza, Nagy D. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Bencze (2), Reizinger, ill. Benedek, Nagy D.

A megye I-es bajnok Tihanyi FC, valamint az ugyanabban a mezőnyben a negyedik helyen záró Úrkút SK jutott be a Veszprém megyei labdarúgókupa 2021-es fináléjába, amelynek Balatonalmádi adott otthont.

Remek körülmények között, hiszen az új sportközpont még újabb füves játéktere kifogástalan helyszínt biztosított a csapatoknak és a szurkolóknak. Az idő is kiváló volt, igaz, a nagy meleg valószínűleg a játékosoknak nem tetszett annyira, mint a hűs sört kortyoló szurkolóknak.

Sokan gyűltek össze a pálya körül, az is emelte a létszámot, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága a meccs előtt, illetve a szünetben tartotta meg szezon végi díjátadóját. A megyei pontvadászatok érmesei és a gólkirályok kapták meg elismeréseiket.

Visszatérve a kupadöntőre, a Tihanyi FC számított inkább esélyesnek. A bajnoki teljesítmény, a forma és a fizikai állapot egyaránt a félszigetiek mellett szólt. A felek kétszer találkoztak az elmúlt idényben, és a Balaton-partiak mindkét alkalommal legyőzték az úrkútiakat.

Jobban is kezdett a Tihany, bár az első veszélyesebbnek mondható szituáció az ő kapujuk előtt történt, nem sokkal később már az Úrkút SK hálóőrének, Kádár Balázsnak kellett tornásznia.

A 10. percben aztán Nagy Dániel villant a jobb oldalon, egy csellel becsapta Sadjot, majd a hosszúba lőtt, 0-1.

Márton egyenlíthetett volna, próbálkozásánál nem sokkal ment kapu mellé a labda.

Ment előre az Úrkút, viszont a csapatnak vigyáznia kellett a villámgyors tihanyiakkal.

A pihenőre 0-1-es eredménnyel vonultak a riválisok.

A folytatásban a Balaton-partiak igyekeztek gyorsan eldönteni a párharcot, ám nem sikerült bevenni Kádár kapuját, az Úrkút pedig megmutatta, hogy képes veszélyes akciókat vezetni.

Az egyik ilyen után a tihanyi védők a 16-oson belül szabálytalankodtak. A megítélt büntetőt Bencze János nem lőtte jól, Sevinger vetődve védeni tudott, de a játékszer bepörgött a kapuba, 55. perc: 1-1.

Gyorsan tudott válaszolni a Tihany, a bal oldalon futott akció, a beadást követően Benedek István közelről fejelt a hálóba, 65. perc: 1-2. Az úrkútiak megfeledkeztek a rutinos támadóról.

Reizinger került ígéretes helyzetbe, Sevinger azonban nagyot védett, az ismétlés pedig kapu fölé ment.

A másik oldalon Kádár hárította Horváth Ákos próbálkozását. Ekkor nem sokan gondolhattak fordulatra, de a hajrá az Úrkúté volt.

A 80. percben Bencze János lépett ki a védők közül, és két csel után a kapuba lőtt, 2-2.

Reizinger nagy helyzetben nem tudott betalálni, de aztán mégis sikerült a maguk javára fordítani a találkozót az úrkútiaknak.

A 88. percben Károlyi Zsombor robogott el a jobb oldalon, beadását Reizinger Bence vágta középről a hálóba, a labda a felső kapufáról pattant Sevinger mögé, 3-2.

A Tihany már nem tudott újítani, az Úrkút hódította el a kupát.

Hatalmas küzdelmet láthatott a nagyérdemű az idei kupafináléban. A harcosság mellett a színvonal is rendben volt, és az izgalomfaktorra sem lehetett panasz.

Garai Péter: – Egyenlő erők küzdelme volt. Sokat tett ezért a sikerért a csapat, néhányan túl voltak fizikai teljesítőképességük határán. Nagyon örülünk neki, megérdemeltük ezt a győzelmet.

Lukács István: – Tipikus kupameccsen vagyunk túl. Eldönthettük volna a találkozót, a helyzeteink megvoltak, de a kapu előtt többször is rossz döntést hoztunk. Gratulálok az úrkútiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!