Zirci sportolók teljesítményét ismerték el

A járványhelyzet miatt szűk körben, az előírt szabályok betartásával került sor a Zirc Város Sportjáért 2020 önkormányzati kitüntetések átadására a városházán.

Kelemen Gábor

Összesen hatan kaptak díjat az eseményen Fotó: Kelemen Gábor

Zirc város önkormányzata a tavalyi évre vonatkozóan hat sportoló teljesítményét ismerte el díj formájában. A Zirc Város Felnőtt Sportolója kitüntetést Wittmann János ultrafutó és Kocsis Imre autóversenyző, a Bakony Rali Szabadidősport Egyesület tagja vehette át. Zirc Város Utánpótlás Sportolója díjban részesült Vintze Regina sportlövő, a Komárom Városi SE versenyzője, Maser Márk, Finta Zsuzsanna, a Balaton Vízilabda Klub sportolója, és Bittmann Panna kerékpárversenyző, síző, az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület tagja.

A kitüntetésben részesülő sportolókat elsőként Ottó Péter polgármester köszöntötte. Hangsúlyozta, nagyon sokféle módon lehet ünnepelni, mindig azon múlik az ünnep minősége és rangja, hogyan készítjük fel magunkat arra. Az ünnep általában felfogott megfogalmazása mindig valamilyen közönség jelenlétéhez kapcsolódik, a sportolók esetében is, amikor egy eredményes versenyt követően felállnak a dobogóra az ünnepi pillanat másodpercéig.

Ugyanakkor az elmúlt évre általában az volt a jellemző, hogy a koronavírus-járvány miatt a legtöbb versenyt zárt kapuk mögött, a közönség kizárásával tartották meg. A díjátadáson is a saját magányukban élték át a sportolók gondolatban újra azt az előre nem kikövezett utat, amely az ünnepi pillanathoz vezetett, mondta a városvezető.

Összesen hatan kaptak díjat az eseményen
Fotó: Kelemen Gábor

A díjakat Ottó Péter polgármester és Kovács Zoltán, Zirc térségének országgyűlési képviselője adta át, aki ezt követően szintén köszöntötte az elismerésben részesülő sportolókat.

Mint mondta, szívesen vesz részt minden olyan eseményen, ami a sporthoz kötődik, amikor pedig az eredmények elismeréséről van szó, akkor pedig még inkább, hiszen ebben benne van egy egész év és az azt megelőző évek teljesítménye is.

Hangsúlyozta, hogy Zircen az olimpiai sportágaktól kezdve a technikai sportágakon keresztül szinte minden szegmense megmutatkozik a város sportolói közösségének. A felnőttek jó példával állnak elő, a fiatalok pedig megfelelő módon követik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!