A Balatontól a Bakony tetejéig rótta a kilométereket a pápai ultrafutó

A Mamma Montana Balaton & Bakony Ultra futóverseny száz kilométeres távján állt rajtvonalhoz Cseke Norbert pápai ultrafutó.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

A 150 nevező közül összesen 38 vállalta a leghosszabb, 100 kilométeres versenytávot. A mezőnyre a Balatonfüred – Csopak – Alsóörs – Balatonalmádi – Balatonfűzfő – Balatonkenese – Papkeszi – Berhida – Ősi – Várpalota – Tés – Várpalota útvonal várt. Az indulók között a CardioMax SE színeiben Cseke Norbert is ott volt, akire a 100 kilométer mellett az embert próbáló 2200 méteres szintkülönbség is várt.

Norbert hajnali négy órakor Balatonfüredről erős szélben indult, ami 50 kilométeren keresztül masszívan kitartott. Várpalotától aztán megkezdődött az emelkedő, ami alaposan megnehezítette a pápai sportoló dolgát.

Fotó: Haraszti Gábor

– Amikor a második ötven kilométerre fordultunk, akkor kezdődött igazán a megmérettetés – emlékezett vissza a versenyző. – A várpalotai nagy frissítés után egy olyan közel tíz kilométeres szakasz következett, ami szinte teljesen függőleges volt, megmondom őszintén, többször is bele kellett sétálnom, mert lehetetlen volt futni. Itt főként mentálisan kellett összekapni magam, hiszen utána már egy könnyebb, lejtős rész következett. Szerencsére fejben rendben voltam, így átvészeltem ezt a részt. A Bakony lábánál egy murvás etap után aztán ismét felfelé kellett vennem az irányt, sokat kivett belőlem ez a pálya. Végül 13 óra 29 perc alatt értem célba, amivel elégedett vagyok, mert számomra nem a helyezés, sokkal inkább a teljesítés volt a cél. Szeretném megköszönni a családom támogatását, valamint a versenyen Kasza László és Bakai Renáta segítségét, nélkülük nem sikerült volna.

Norbert legközelebb az augusztus 15-ei 6. Watchman Pápa félmaratonon vesz részt, ahol elvállalta az iramfutó feladatát, 21 kilométeren 1 óra 50 perc alatt lehet vele célba érkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!