A pápaiak nyerték a honvédségi kupát

A Pápai Bázisrepülőtér csapata diadalmaskodott a Magyar Honvédség által rendezett I. Amatőr Strandlabdarúgó Kupán.

Rónai Tamás

20210710 Balatonakarattya Honvéd üdülő. I.Amatőr Strandlabdarúgó Kupa sportesemény. Fehérváriak- MH PBRT (kék) Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgató- ságának segítségével, hagyományteremtő jelleggel szervezte meg a katonák számára kiírt első strandlabdarúgó tornát. Az egész napos rendezvény há- zigazdája Horti Gábor sportriporter volt.

A kupára összesen nyolc együttes nevezett. Először két csoportban, körmérkőzéses rendszerben mérték össze tudásukat, majd egyenes kiesés útján alakult ki a végső sorrend. A pápaiak mellett többek között Hódmezővásárhelyről, Székesfehérvárról, Szolnokról, de még Nyíregyházáról is érkeztek csapatok. A jelentkező vegyes alakulatok létszámát minimum öt, cserékkel együtt maximum tíz főben határozták meg.

A remek hangulatú, sportszerű összecsapásokat hozó strandfocitorna döntőjében az MH Pápa Bázisrepülőtér csapata büntetőpárbajban szerezte meg az első helyet, ezzel a legjobbnak járó aranyérmet és trófeát. A bakonyi strandfocisok közül került ki a torna legjobb kapusa és gólkirálya is.

A második helyezett az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred lett, a dobogó harmadik fokára az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, 5/3 Gladiátorok tagjai állhattak fel. A kupa nemcsak a katonák kikapcsolódását szolgálta, a szervezők ezen a napon közelebb szerették volna hozni a honvédséget a civil lakossághoz. A sport összeköti a sportolókat, ennek szellemében a rendezők célja, hogy minden nyáron megrendezzék a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!