SEHA-Liga

2021.07.09. 08:30

A THW Kiellel is összecsap a Telekom Veszprém

Július végén kezdi a felkészülést a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese a következő szezonra.

Rónai Tamás

A Telekom Veszprém (a képen Nilsson) hamarosan kezd Fotó: MTI

Fotó: Rene Schutze

A feszes programban a SEHA negyeddöntő mellett egy THW Kiel elleni találkozó is szerepel.

A klub hivatalos tájékoztatása alapján az eddigiektől eltérő alapozást kell követnie a veszprémieknek, hiszen egyrészt a múlt heti sajtótájékoztatón elhangzottak alapján új csapat építése veszi kezdetét, valamint az együttesből többen is az olimpián vesznek részt.

Mindezek mellett, a koronavírus-járvány következtében teljesen átírt SEHA Liga miatt, augusztus második felében már tétmérkőzésen kell pályára lépniük Lékai Mátééknak.

A Telekom Veszprém beszámolt arról is, hogy több edzőmeccset is szeretett volna hazai pályán vívni, de az Aréna foglaltsága miatt erre nem lesz lehetősége, így legnagyobb sajnálatukra kevés alkalommal tudnak saját szurkolóik előtt játszani.

„Büszkék vagyunk viszont arra, hogy a német bajnok, a THW Kiel jelezte, hogy szeretne velünk egy mérkőzést játszani, amelyet nagy örömmel fogadtunk el” – áll a klub közleményében. A Bundesliga címvédői a Veszprém Arénában rendezendő találkozó után hazai pályán is szerettek volna megmérkőzni a magyar rekordbajnokkal, azonban ezt a klub nem tudta vállalni. Ennek oka, hogy a bakonyiak remélhetőleg abban az időpontban a SEHA Liga négyes döntőjében fognak pályára lépni Zadarban.

A Telekom Veszprém (a képen Nilsson) hamarosan kezd Fotó: MTI

A Kiel elleni hazai felkészülési mérkőzést a bérletesek ingyenesen tekinthetik meg, a további találkozókkal kapcsolatban a klub később ad tájékoztatást.

A Telekom Veszprém programja: július 23-25. orvosi vizsgálat; július 26 – augusztus 7. felkészülés, alapozás; augusztus 8-13. győri edzőtábor; augusztus 14. Balatonfüredi KSE – Telekom Veszprém; augusztus 18. Grundfos Tatabánya KC – Telekom Veszprém; augusztus 23. RK Nexe Nasice – Telekom Veszprém (SEHA negyeddöntő); augusztus 26. Telekom Veszprém – RK Nexe Nasice (SEHA negyeddöntő); augusztus 28. Telekom Veszprém – THW Kiel; szeptember 3-5. SEHA Liga Final Four (Zadar).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!