Extraliga

2021.07.29. 09:00

Klubtörténeti sikert ért el az ajkai női asztalitenisz-együttes

A legjobbak között folytatja szereplését az Ajkai Asztalitenisz SE, amely a női NB I. harmadik helyén jutott fel az Extraligába.

Horváth Gábor

A feljutást kivívó csapat edzőjével, a képen balról: Tóth Nóra, Hepke Johanna, Ughy Zoltán, Horváth Lilla, Kiss Csenge Fotó: Ajkai ASE

Az ajkai hölgyek kiválóan szerepeltek az előző szezonban, megnyerték csoportjukat, majd az NB I. rájátszásában a harmadik helyen végeztek, ami feljutást ért.

Klub- és várostörténeti a siker, mert Ajkának még sosem volt ilyen magasan jegyzett, extraligás asztaliteniszcsapata.

Ughy Zoltán vezetőedző elmondta, a felsőházi rájátszásban az együttes legyőzte a Komlót, ezzel a legjobb négy közé jutott, majd szoros meccsen alulmaradt a Soltvadkerttel szemben az elődöntőben. A bronzcsatát követően viszont ismét az ajkaiak örülhettek, a Szekszárdnál bizonyult jobbnak a társaság.

Az Ajkai Asztalitenisz SE egy rendkívül erős mezőnybe csöppent. – Voltaképpen a honi legjobbak ellen kell majd helytállnunk, illetve ott lesznek a légiósok is. Egy-egy csapatban a három játékosból kettő lehet külföldi, egy játékosnak pedig utánpótláskorúnak, 21 év alattinak kell lennie. A város támogat minket, így mi is tudtunk igazolni, de így sem lesz egyszerű feladat a bennmaradás, mert mindenki erősített – tudtuk meg Ughy Zoltántól.

A feljutást kivívó csapat edzőjével, a képen balról: Tóth Nóra, Hepke Johanna, Ughy Zoltán, Horváth Lilla, Kiss Csenge Fotó: Ajkai ASE

Az ajkaiaknál folytatja pályafutását Peterman-Varga Tímea, a sokszoros magyar bajnok játékos sokat segíthet a fiatal és rutintalan együttesnek. Peterman-Varga az előző idényben ezüstérmes lett a Budapest Erdért SE színeiben az Extraligában. Mellette a még utánpótláskorú Czeglédi Szilviát igazolta le az újonc.

Ami a „régieket” illeti: a feljutást Horváth Lilla, Hepke Johanna, Kiss Csenge és Tóth Nóra vívta ki. Közülük Tóth távozik. A rendkívül tehetséges, ám mindössze 12 éves Kiss Csengére komoly feladat hárulhat az új szezonban.

Ughy Zoltántól megtudtuk azt is, hogy az Extraliga mezőnyét 12 csapat alkotja, s ebből négy együttes lesz kénytelen búcsúzni az évad végén. Az augusztus utolsó hétvégéjén rajtoló bajnokságot tornarendszerben bonyolítják le, kéthavonta rendeznek viadalokat, amelyeken szombaton és vasárnap kettő-kettő mérkőzést játszanak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!