Nemzetközi kupameccsel kezdenek a nyár végén

Elkezdte nyári felkészülését a város NB I.-es kézilabdacsapata, amelynek keretében eddig nem voltak nagy változások, három játékos érkezett, három ment.

Horváth Gábor

Hétfőn tartotta meg első tréningjét ezen a nyáron a Balaton-parti alakulat

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Jól teljesített a koronavírus-járvány nehezítette előző idényben a Balatonfüredi KSE, amely a bajnokságban negyedik lett, a Magyar Kupában pedig bronzérmet szerzett. György László csapatában sok lehetőséget kaptak a fiatalok, akik közül többen nagyot fejlődtek. Ez várható a folytatásban is, a nemzetközi porondon is érdekelt csapat a „régiek” rutinjával és tehetséges játékosok beérésével egyre ütőképesebb lehet.

A BKSE hétfőn kezdte el nyári felkészülését, amely augusztus végéig tart. Ebben az időszakban Szöllősi Balázsék hat edzőmeccset játszanak, hármat itthon, hármat pedig egy csehországi tornán, Zubříban. Az első tétmérkőzésük a füredieknek az új idényben egy nemzetközi összecsapás lesz, augusztus utolsó hétvégéjén az Európa Liga selejtezőjének első körében lép pályára a gárda, az ellenfél egyelőre nem ismert. A Balaton-parti együttes augusztus 5-én játssza első felkészülési találkozóját, a Komló vendégeként, augusztus 11-én pedig Csurgóra utazik György László legénysége, amely egyetlen nyári hazai találkozóját augusztus 14-én a Telekom Veszprém ellen vívja. A csapat az augusztus 20-i hétvégén Csehországba utazik, ahol a helyi Zubří mellett a lengyel Gornik Zabrze, valamint az osztrák West Wien alakulatával mérkőzik meg.

Hétfőn tartotta meg első tréningjét ezen a nyáron a Balaton-parti alakulat
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ami a játékoskeret változásait illeti, Aleksandar Glendza, Pulay Gábor és Seprős Bence távozott. Az irányító Németh Balázs visszatért Ceglédről, a kapus Ágoston Áron, aki korábban szintén szerepelt a Balaton-partiaknál, a Veszprémi KKFT-től érkezett, és jött egy légiós Milan Gostovics személyében, a szerb jobbátlövő Spanyolországban, Leónban játszott legutóbb.

A fürediek nyári felkészülési programja, augusztus 5., 17.00: Komló–BKSE. Augusztus 11., 17.00 Csurgó–BKSE. Augusztus 14., 11.00: BKSE–Telekom Veszprém.

Augusztus 20., 17.00: BKSE–G. Zabrze (Csehországban). Augusztus 21., 11.00: BKSE–Zubří (Cseho.). Augusztus 21., 17.00: BKSE–W. Wien (Cseho.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!