Nyolcan a megyéből

2021.07.14. 22:03

Többen is éremszerzésben bízhatnak Tallinnban

Nyolc Veszprém megyei sportoló vehet részt a csütörtökön kezdődő U20-as junior atlétikai Európa-bajnokságon.

B. Virág Rita

A VEDAC négy sportolót és három edzőt küldött Tallinnba az Eb-re

Forrás: VEDAC

Tallinn ad otthont az U20-as Európa-bajnokságnak a következő napokban. A juniorok világeseményére népes megyei kontingens utazik, a három klubból összesen nyolc versenyző száll harcba a minél jobb eredményekért.

A VEDAC a magyar válogatottban is kiemelkedő létszámban képviseli a veszprémi színeket, hiszen összesen négy dobója utazik az eseményre.

Remek formában várja a kihívást Kövér Fanni gerelyhajító, akit a szakma érem­esélynek tart a világ- és európai rang­listán elfoglalt ­helyezése alapján is.

Strigencz Zalán diszkoszvető és Csatári Jázmin kalapácsvető a döntőbe jutást szeretné elérni, itt a minél előkelőbb helyezés megszerzése lehet a céljuk.

A VEDAC négy sportolót és három edzőt küldött Tallinnba az Eb-re Fotó: VEDAC

Csekő Miklós kalapácsvető még csak ifjúsági korú, azonban kétségtelenül megállja a helyét a juniorok között is, hiszen a válogatón könnyedén utasította maga mögé a korosztály legjobbjait is. Ő igazi meglepetést is okozhat.

Éremért utazik Finnországba Varga Gréta Barbara, a Sportolj Velünk SE tehetséges futója is, aki legutóbbi komoly nemzetközi versenyén, a bakui EYOF-on nyert ezüstérmet. Itt most nem 2000, hanem 3000 méteres akadályfutás vár rá. Klubtársa, Kovács Ferenc Soma szintén 3000 akadályon indul. Molnár Attila az előbb említett EYOF-on bronzérmes volt 400-on. Óriási eredmény lenne, ha mindezt sikerülne megismételnie.

A Pápai AC képviseletében Füredi Dániel próbálhat szerencsét kalapácsvetésben. A fiatalember, Csekőhöz hasonlóan, jól teljesített a válogatón is, és most a döntőbe jutást célozhatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!