A második játékrészben fordította meg a találkozót a Balatonfüred

Az EHF Európa-liga első körében kétgólos előnyt szerzett a Balatonfüred férfi kézilabda-együttese a svéd Malmö ellen.

Rónai Tamás

20210829 Balatonfüred Európa Liga I. selejtező kör kézilabda-mérkőzés Balatonfüredi KSE (fekete) - HK Malmö (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonfüredi KSE–HK Malmö 27-25 (11-14)

Balatonfüred. V.: Mandak, Rudinsky (szlovákok)

Balatonfüred: ANDÓ – RODRIGUEZ 5, Varga 2, SZÖLLŐSI 7 (3), Topics 3, MALINOVICS 5, Bóka 3. Csere: Tóth (kapus), Németh 1, Gostovics, Dénes 1, Kemény, Szűcs, Brandt, Szmetán, Draskovics. Edző: György László.

Malmö: KRANTZ – Awad 3, Tumba 1, Santos 1, PERSSON 8, JILDENBÄCK 8 (2), Blickhammar 1. Csere: Hakansson (kapus), Ekman 1, Hugoson, Boija, Nygren, Eriksen, Hilding 2. Edző: Stian Tönnesen.

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

A Balaton-partiak mestere a találkozón nem számíthatott első számú kapusára, Bősz Dánielre, aki egy szerencsétlen sérülést (sajkacsonttörés) szenvedett, és több hónapra kiesett.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, és gyors gólokkal az 5. percre 3-1-es előnyt szereztek. A vendégek azonban fokozatosan zárkóztak fel, és a 10. percre Jildenbäck góljaival kiegyenlítettek (5-5). Rodriguez góljával ismét a fürediek szereztek vezetést, azonban a védekezésben és támadásban elkövetett hibáknak köszönhetően a Malmö átvette a vezetést, és a félidő derekára Persson révén háromgólos előnyt szereztek, így György László mesternek időt kellett kérnie (6-9).

A közel tízperces hazai gólcsendet Varga Márton törte meg, miközben Andó több bravúrt is bemutatott a kapuban, majd Malinovics is feliratkozott a gólszerzők közé, így kettőre csökkent a Füred hátránya (8-10). Ezt követően emberelőnybe került a Balatonfüred, de a remekül játszó Jildenbäck révén a svédek növelték találataik számát. Két jól kivédekezett támadásnak köszönhetően előbb Bóka, majd Rodriguez is gyors indítás után vette be a Malmö kapuját, minimálisra csökkentve a különbséget (10-11).

Az egyenlítés azonban nem sikerült, sőt két eladott labdát, valamint egy sikertelen átlövést követően a svédek ismét visszaállították a négygólos távolságot öt perccel a félidő vége előtt (10-14). Szöllősi hétméteresből szépített emberelőnyben, ám a felzárkózás nem sikerült, mert a vendégek kapusa, Krantz zsinórban három nagy védést is bemutatott, így magabiztos Malmö-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (11-14).

Andó remek védéseivel indult a második játékrész, de a svédek hálóőre sem akart lemaradni kollégájától. A hazaiak nem tudtak közelebb zárkózni a Malmőhöz, sőt Persson és Awad góljaival a mérkőzésen először volt öt találat a két csapat között (11-16). Szöllősi, majd Rodriguez révén a Füred háromra csökkentette hátrányát, de két kiállítást követően a vendégek emberelőnyben tartották a különbséget a 40. perchez érve (13-17).

A szlovák játékvezetők nem fukarkodtak a kétperces büntetésekkel, a svédeknél Santos a kizárás sorsára jutott, és egy percig kettős emberelőnyben játszhatott a Balatonfüred. Ezt remekül kihasználták a hazaiak, és zsinórban háromszor vették be Krantz kapuját, ennek köszönhetően egy gólra apadt a Malmö előnye a félidő közepére (18-19.)

A vendégek védelme mintha kezdett volna kicsit fáradni, ezt a Balaton-partiak felismerték, és Szöllősi, valamint Malinovics találataival az 50. percben hosszú idő után kiegyenlítettek (21-21). Dénes kétperces kiállítása ellenére Bóka révén emberhátrányban átvette a vezetést a Füred, de a vendégek Persson két góljával gyorsan fordítottak (23-24). Az utolsó öt perc elején Topic egalizált, majd Bóka ismét eredményes volt, így ismét a hazaiaknál volt az előny, sőt Andó hetesvédését követően Rodriguez az üres kapuba talált (26-24).

Két perccel a lefújás előtt a vendégek mestere időt kért, de a fürediek védelme remekül működött, és a passzív játék ellenére Németh Balázs megpattanó góljával háromra nőtt a különbség. Az utolsó másodpercben a Malmö hétméterest harcolt ki, amit a biztos kezű Jildenbäck értékesített, ezzel a hazaiak kétgólos előnnyel várhatják a jövő vasárnapi visszavágót (27-25).

György László: Értetlenül állunk az első félidőben nyújtott teljesítményünk előtt, többször is rossz megoldást választottunk, nem játszottunk jól. A második játékrészben feljavult a kapusteljesítményünk, valamint a támadójátékunk is, és volt tartás a csapatban, hogy a hajrában meg tudjuk fordítani a mérkőzést. A visszavágó előtt nem tűnik lehetetlen dolognak a célkitűzésünk, versenyben vagyunk a továbbjutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!