labdarúgó nb III

2021.08.10. 19:46

Balatonfüredi FC: jobban kell összpontosítaniuk

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 2. fordulójában, szerdán 17.30-tól az ETO Akadémia csapatát fogadja a Balatonfüredi FC.

Juhász-Léhi István

A Balatonfüred (pirosban) pontokért utazik

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Egy lelkes, jó csapat ellen nem sikerült a rajt, amit javítani szeretnénk, és elindulni úgy a bajnokságban, ahogy szerettük volna – utalt a nyitó forduló 3-2-es, Kelen SC elleni hazai vereségre Borgulya István, a Balatonfüred edzője. – A hétvégén már győztes Magyar Kupa-találkozót játszottunk a Csorna ellen, amiből remélem, önbizalmat merítenek a játékosok. Bizakodásra ad okot a tény, hogy négy gólt szereztünk. Remélem, hogy az ETO ellen most már nemcsak a gólok lesznek rendben, hanem a pontok is összejönnek.

A BFC edzője szerint a pontszerzéshez a jó játék mellett a szerencsére is szükség lesz, hiszen a Magyar Kupa-­találkozón három kapufát is lőttek.

– Menni kell, mint tavaly, és biztos vagyok benne, hogy be fogunk indulni – jelentette ki. – Néhány játékosnak jobban rá kellene készülnie az éles meccsekre, hiszen ez már nem edzőmeccs, hanem bajnoki. Jobban kell figyelni, koncentrálni, összpontosítani, mert ez már pontokért, a bőrünkre megy.

A Balatonfüred (pirosban) pontokért utazik Fotó: Pesthy Márton/Napló

Borgulya István szerint ahhoz, hogy jól szerepeljenek – esetükben, hogy biztosan bent maradjanak –, minden adott.

– Persze, lehetnek az embernek álmai, ám a fő cél egyértelműen a nyugodt évzárás, amihez első lépcsőként szerdán nyerni kell – mondta Borgulya István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!