Gólzáporos füredi vereség a nyitányon

A labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának 1. fordulójában, a viharos időjárás és a pálya alkalmatlansága miatt vasárnap elmaradt meccset pótólt csütörtökön a Balatonfüredi FC és a Kelen SC csapata.

Juhász-Léhi István

20210805 Balatonfüred sportpálya. Balatonfüredi FC (piros) - Kelen SC (NB III) elmaradt találkozó pótlása. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Balatonfüredi FC – Kelen SC 2–3 (1-2)

Balatonfüred, 150 néző. V: Molnár Réka. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Schillinger (Markó, 68.), Imre, Szalai, Tetézi (Tamás, 75.), Farkas (Róth, 75.), Burucz, Pécseli, Bartha, Szabó, Bene (Miskei, 75.). Edző: Borgulya István. Kelen SC: Zima – Borbély (De Oliveira Ayrton, 76.), Babinszky (Módly, 87.), Kádár (Tóth, 87.), Wild, Horváth, Pintér, Tímári, Soós (Balogh, 90.), Erdei, Lipcsei. Edző: Harmati Tamás.

Úgy tűnik, a Balatonfürednek nem ízlett a vasárnapról elhalasztott nyitómeccs. Mint ismert, néhány napja óriási zivatar zúdult a városra és hiába szerettek volna a csapatok játszani, a játékvezetők úgy ítélték meg, a pálya alkalmatlan, amit mindkét fél elfogadott. A feszített bajnoki tempóban nem szerették volna sokáig húzni, halasztani a mérkőzést, így csütörtökön feszültek egymásnak a felek.

A 17. percben a jobb oldalon vezetett támadást a Kelen, a füredi védelem mögé kerültek, majd a visszagurításra Tímári érkezett és a rövid sarokba továbbított, 0-1.

A 38. percben a jobb összekötő helyén tűnt fel Kádár, majd 23 méterről lövésre szánta el magát és kibombázta a felső sarkot, 0-2.

Igyekezett menteni a menthetőt a piros-fehér együttes, aminek eredményeképpen a 43. percben Burucz egy pontrúgás után fejelt, ami a kapufára pattant, majd a labdát a hálóba bólintotta, 1-2.

A fordulás után sem kellett sokat várni az újabb gólra, ám azt nem a Balatonfüred szerezte. Az 52. percben szabadrúgáshoz jutott a vendégegyüttes: a labda mögé Pintér állt, aki 22 méterről óriási lövést zúdított a BFC kapujára, és a játékszer a kapufa segítségével utat talált a hálóba, 1-3.

Ezt követően a hazaiak nagy erőket mozgósítottak a szépítés érdekében, de a szervezetten védekező vendégek minden próbálkozást megakadályoztak. A 94. percben még kozmetikázott a Füred az eredményen, amikor is Róth a balösszekötő helyéről a hosszú sarokba lőtt, 2-3. Tudósított: Csákvári Marcell.

Borgulya István: Rapszódikus, szezon eleji mérkőzés volt, többet reméltem a csapattól. Akadtak gyenge egyéni teljesítmények, amit az ellenfél kihasznált. Voltak lehetőségeink, kapufáink, de összességében alulmaradtunk egy lelkes csapat ellen. Megyünk tovább, és vissza szeretnénk térni arra az útra, ahol tavaly szezon végén voltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!