Történelmet írtak Görögországban

2021.08.01. 20:00

Győzött az ajkai Katona Áron a junior motokrossz-világbajnokságon, dobogós a magyar csapat

Első helyezést ért el a tízéves Katona Áron a 65 köbcentis kategóriában a junior motokrossz-világbajnokságon Görögországban vasárnap, a magyar csapat pedig második lett. Ilyen eredmények a magyar motokrosszban még soha nem születtek.

Kovács Erika

Fotó: Facebook/Katona Áron

- Nagyon boldog vagyok, küzdöttem érte rendesen – mondta el telefonos megkeresésünkre Katona Áron. A fiatal élsportoló köszönettel beszélt a családjáról, támogatóiról, edzőjéről, Somlóvári Dánielről, aki kisfia születése miatt nem tudott részt venni a világversenyen.

Katona Zoltán, a fiú édesapja azt mondta, nagyon örül az eredménynek. Hozzátette, a magyar csapatban nemcsak Áron vett részt, hanem 125 köbcentiben az esztergomi Pergel Bence, aki hatodik lett, 85 köbcentiben az orosházai Zanócz Noel harmadik helyezést ért el, és szintén 85 köbcentiben indult Orlov Ferenc, aki sajnos motorhiba miatt feladta a futamát.

Fotó: Facebook/Katona Áron

A magyar csapat a világbajnokság második helyezését érte el. – Erre sem volt még soha példa a magyar motorsportban – mondta Katona Zoltán.

A magyar csapatot elkísérte a világbajnokságra Déczi Balázs és Lécz Gergely edző is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!