A sok pontatlanság okozta a Telekom kielcei vereségét

2021.09.23. 20:56

A bakonyiaknak nem sikerült megismételni a PSG elleni játékukat

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája második forduljójában a Telekom Veszprém együttese végig hátrányban játszva szenvedett vereséget a lengyel Vive Kielce otthonában.

Rónai Tamás

A piros mezes veszprémieknek ezúttal is pont nélkül kellett távozniuk a lengyelek otthonából

Fotó: Penovác Károly/Napló

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Vujovics és Nahi góljaival gyorsan kétgólos előnybe kerültek. Jahija szerezte a veszprémiek első gólját emberelőnyben, de Blagotinsek kiállítása után a lengyelek 4-1-re elhúztak. A hazaiak kapujában Kornecki több fontos védést is bemutatott, míg a vendégeknél Cupara nem nagyon találkozott a labdával. A veszprémiek támadójátékában kevés volt a dinamika, így a 11. percben Vujovics újabb bombájával már 6-2 állt az eredményjelzőn. Momir Ilicsnek ki kellett használnia első időkérését.

A közel hétperces Telekom gólcsendet Strlek törte meg, majd Nenadics is betalált, de a gyenge lábakon álló bakonyi védekezést könnyen átjátszotta a Kielce, így a félidő derekára hat lett közte (10-4). Kornecki továbbra is ellenállhatatlanul védett a kapuban, a 18. percben 60%-os teljesítménnyel állt. Könnyed gólokkal tartotta a különbséget a hazai gárda, a félidő utolsó tíz percére 13-6-os állással kezdhették a felek.

Marguc két rontott helyzete után hetesből már eredményes volt, majd Karacic és Maqueda rendezett egy gyors gólpárbajt, de a lengyelek nem engedték közelebb kerülni a Veszprémet (15-9). Corrales váltotta Cuparat, aki egyből hárította Moryto büntetőjét. A 26. percben a Nenadics ellen elkövetett szabálytalanságért Karalek kapott piros lapot.

A piros mezes veszprémieknek ezúttal is pont nélkül kellett távozniuk a lengyelek otthonából
Fotó: Penovác Károly/Napló

Nenadics átlövésével, majd üres kapus góljával faragott hátrányából a Telekom (15-12). Az öröm nem tartott sokáig, Kulesh egy kínaiból, majd Alex Dujshebaev egy utolsó másodperces lövéssel mattolta Corralest, újra megnyugtató előnyt szerezve (17-12).

A második játékrészben két technikai hibát követően Jahija találta meg az utat Kornecki kapujába, majd Marguc volt eredményes a hetesvonalról (19-14). A kapufa sem volt a bakonyiakkal, kétszer is az mentette meg a hazaiakat, akik Moryto góljaival a 36. percben továbbra is őrizték a magabiztos különbséget (21-15).

Corrales teljesítménye nagyon feljavult a második félidőben, míg a támadásban Nenadics és Jahija járt élen a gólszerzésben, így a 43. percre némileg csökkent a Veszprém hátránya (22-18). A játékrész derekán Sipos Adrián megszerezte élete első BL találatát. Corrales hárította Moryto hetesét, de Dujshebaev a következő támadásnál már pontosabb volt a hetesvonalról (25-20).

Az utolsó tíz perc elején Nenadics és Manaszkov góljával hosszú idő után négyen belülre került a Telekom (26-23). Sérülését követően Lauge is feliratkozott a gólszerzők közé, de a védelem nem tudta megállítani Alex Dujshebaevet (30-25). A hajrában a bakonyiak ismét több technikai hibát vétettek a támadásoknál, így csak az eredmény kozmetikázására futotta, megközelíteni már nem sikerült a Kielcét (32-29).

Vive Kielce (lengyel)–Telekom Veszprém 32-29 (17-12)

Hala Legionow Kielce. V.: Kurtagic, Wetterwik (svédek).

Kielce: KORNECKI – MORYTO 6 (2), B. Vujovics 3, Karacic 4, Karalek 2, Kulesh 2, NAHI 5. Csere: A. Wolff (kapus), Sanchez-Migallon, Sicko, Tournat 2, Thrastarson, A. DUJSHEBAEV 7 (1), Surgiel, T. Gebala, Gudjonsson 1 (1). Edző: Talant Dujsebajev.

Telekom Veszprém: Cupara – Gasper Marguc 5 (3), J. Omar 3, Blagotinsek 1, Sipos 1, Ligetvári, Strlek 2. Csere: CORRALES (kapus), A. Nilsson, Mahé, Lauge 1, Lékai, Maqueda 4, NENADICS 9, Manaszkov 3, Ilic Z. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 7/4, ill. 3/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!