Kokenszky háromszor csengetett

2021.09.26. 20:02

A BFC alulmaradt a listavezető BVSC-Zugló csapatával szemben

Háromgólos vereséget szenvedett vasárnap a labdarúgó NB III nyugati csoportjának 9. fordulójában a listavezető BVSC-Zugló otthonában a Balatonfüredi FC.

Juhász-Léhi István

A BFC (csíkos mezben) kikapott a fővárosban

Fotó: Balogh Ákos/Napló

BVSC-Zugló – Balatonfüredi FC 3-0 (2-0)

Budapest, 200 néző. V: Zimmermann. BVSC-Zugló: Kovács – Májer, Nagy, Szalánszky (Erdélyi, 62.), Kokenszky, Simon (Pintér, 24.), Géringer (Kádár, 80.), Balogh, Takács (Frőhlich,46.), Fisli, Osztovits (Nádor, 62.). Edző: Buzsáky Ákos.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Imre (Tamás, 74.), Csikós (Farkas, 46.), Szalai, Markó, Róth (Borgulya D., 74.), Tetézi (Takács, 68.), Burucz, Pécseli, Szabó, Bene (Leidl, 68.). Edző: Borgulya István.

A találkozó előtt a BVSC-Zugló az utolsó kilenc mérkőzését mind megnyerte. A fővárosiak utoljára a Mosonmagyaróvár ellen szenvedtek vereséget 2021. augusztus 11-én.

Vasárnap a balatonfürediek számára is kiderült, hogy miért is.

Ugyanis ezen a délutánon is megállíthatatlan volt a vasutasok 7-ese, Kokenszky Norbert, aki a 9., a 23., majd a szünet után, a találkozó 58. percében is betalált, és nem hagyott kétséget afelől, hogy miért vezeti csapata az NB III nyugati csoportját.

A BFC (csíkos mezben) kikapott a fővárosban Fotó: Balogh Ákos/Napló

Borgulya István a találkozó után úgy értékelt a Naplónak, hogy bebizonyosodott, a BVSC nem véletlenül bajnokesélyes és listavezető, hiszen nagyon jó csapat ellen léptek pályára.

Hiába szerettek volna meglepetést okozni, nem sikerült a bravúr. Olyan mérkőzésen maradtak végül alul, ahol a papírforma érvényesült. Mint fogalmazott, „mennek tovább”, „előrenéznek”, már a következő fordulóra fókuszálnak.

A Balatonfüred a 12. helyről várja a folytatást, amelyre egészen október 3-ig kell várni, ugyanis vasárnap 15 órától hazai környezetben a Nagykanizsa (15. hely, 10 pont) együttesét látják vendégül Borgulya István tanítványai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!