labdarúgó nb III

2021.09.01. 20:22

Biztos pápai futballsiker

Zalaegerszegen indult a naptári ősz a Perutz FC számára, a pápaiak az Andráshida otthonában magabiztos játékkal megszerezték első idegenbeli győzelmüket a 2021/2022-es labdarúgó-bajnokságban.

Haraszti Gábor

A fehér mezes Perutz FC három gólig jutott

Fotó: Haraszti Gábor

Andráshida–Perutz FC 0-3 (0-1)

Zalaegerszeg. V.: Takács. Andráshida: Czirjék – Fábián, Pajor (Németh, 88.), Szabó, Péntek, Kalamár, Vass (Bakó, 72.), Dömötörfy (Temlén, 64.), Karóczkai, Czene (Czafit, 72.), Kovács (Mavolo, 64.). Edző: Dobos Sándor. Pápai Perutz FC: Dénes – Nagy, Bence, Zsirai, Szalai (Sandal, 64.)– Köles, Iványi, Szilágyi (Oláh, 72.), Füredi – Hanzl, Kalász (Skriba, 69.). Edző: Weitner Ádám.

A vendégek akarata érvényesült a kezdő sípszót követően, a pápaiak igyekeztek focizni, a hazaiak az előrevágott labdákat próbálták megszerezni és pontrúgásokat kiharcolni. Az első negyedóra végén előbb Czene lövését védte lábbal Dénes, majd Szabó próbálkozásánál jött ki jó ütemben a kapuból.

Tíz perccel később megszerezte a vezetést a Perutz, egy bedobás után Kalász passzolt Hanzl Mátéhoz, aki betört a tizenhatoson belülre, majd külsővel a jobb sarokba helyezett, 32. perc: 0-1.

Az első félidő végén Szalai lefejelt labdáját Füredi küldte rá ballal, ám a próbálkozás a jobb felső felett hagyta el a játékteret. Az 51. percben Hanzl szögletére érkezett jó ütemben Köles, a labda centikkel ment a bal kapufa mellé.

A fehér mezes Perutz FC három gólig jutott Fotó: Haraszti Gábor

A 62. percben kettőre nőtt a különbség, Hanzl vezette a labdát, majd észrevette a hosszún egyedül álló Kölest, aki egy átvétel után a rövidbe bombázott 0-2.

Egy perccel később Hanzl találta magát 1-1-ben Czirjékkel, a pápai csapatkapitány azonban a kapusba lőtt.

A 67. percben az egy perccel korábban pályára lépő Sandalt buktatták a büntetőterületen belül, a tizenegyest a sértett a jobb sarokba helyezte 0-3.

Weitner Ádám: – Örülök a győzelemnek, hiszen egy kellemetlen ellenfél otthonában sikerült sikert aratnunk, ráadásul úgy, hogy nem kaptunk gólt. A győzelmet csapatként értük el, szépen, lépésről lépésre haladunk a megkezdett úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!