Egy hajrában szerzett góllal nyert a Füred

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 8. fordulójában az utolsó pillanatokban lőtt góllal nyert és gyűjtött fontos három pontot a Balatonfüred a Kaposvár ellen.

Juhász-Léhi István

Visszatalált a siker útjára a csíkos mezes Füred Fotó: Pesthy Márton /Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Balatonfüredi FC – Kaposvári Rákóczi FC 1-0 (0-0)

Balatonfüred, 200 néző. V: Papp. Balatonfüred: Erdélyi – Schillinger (Róth, 69.), Imre (Farkas, 69.), Csikós (Tamás, 34.), Szalai, Markó (Leidl, 93.), Tetézi, Burucz, Pécseli, Szabó (Borgulya D., 93.), Bene. Edző: Borgulya István.

Kaposvár: Pogacsics – Lakatos, Zvara (Kondor, 56.), Bíró, Borbély, János (Szederkényi, 76.), Czuczi, Zólyomi (Orsós, 85.), Harsányi, Gál, Pintér (Mayer, 56.). Edző: Nagy Tamás.

Borongós, őszi időben kezdődött az összecsapás. Mindkét csapat óvatosan, tapogatózva kezdett, és az első játékrész első felében nagyobb helyzet egyik oldalon sem adódott. Majd a félidő derekán előbb a Füred, majd a Kaposvár is veszélyeztetett, ám a vendégek több támadása is elhalt.

A szünet után a somogyi együttes ragadta magához a kezdeményezést, és be is szorította a hazaikat a saját kapujuk elé. Több alkalommal Erdélyi kapusnak és a vendég csatárok pontatlanságának volt köszönhető az, hogy nem született gól.

A játék ellaposodott, már-már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, amikor a 90. percben megszerezte a vezetést a BFC, utóbb kiderült a győztes találatot. Történt, hogy Farkas a hazai térfél közepén labdát szerzett, amellyel lendületesen megindult a bal oldalon a vendégek kapuja felé, a rátámadó védőt kicselezte, bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd a kétségbeesetten kifutó Pogacsics kapus mellett a bal alsó sarokba lőtt (1-0). Három perc hosszabbítást kihúzta a Balatonfüred, és fontos három pontot zsebelt be a bajnokságban.

Visszatalált a siker útjára a csíkos mezes Füred Fotó: Pesthy Márton /Napló

Borgulya István: – Nagy küzdelem folyt a pályán, egy jó csapat ellen találtunk szembe magunkat, és bizony a mai győzelemhez szerencse is kellett. Ugyanis az ellenfélnek is voltak ziccerei, ám a végén egy fantasztikus góllal mi nyertünk! Jó érzés volt látni a végén a gólt ünneplő játékosokat, gratulálok nekik! A csapat a győzelmet Fülöp Zoltán szakosztályvezetőnek és születésnapját ünneplő törzsszurkolónknak, Mészely Lászlónak ajánlja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!