mozgékonyabb és gólerősebb lett a keretük

2021.09.09. 18:06

Éles József: Elsődleges célunk az építkezés

A további építkezést és a minél előkelőbb bajnoki helyezést fogalmazta meg célként a Fejér BÁL Veszprém NB I-es férfi kézilabda-együttes elnöke, Éles József.

B. Virág Rita

20210909 Veszprém, Évadnyitó sajtótájékoztatót tart a Veszprémi KKFT. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Idénynyitó sajtótájékoztatót tartott a tavalyi élvonalbeli kézilabdaszezon meglepetéscsapata, a városban sokak által csak „kis Veszprémként” emlegetett alakulat.

Éles József, a klub elnöke elmondta, sokat jelent a névadó szponzor érkezése, a Fe­jér BÁL Zrt. támogatása biztos alapokat jelent elsődleges céljukhoz, az építkezéshez.

– Három új játékos érkezett: Kurucz Máté, Tóth József és Podoba János. Távozott Tóth Attila, Szeitl László és Szakály Benedek. Ágoston Áront kölcsönadtuk Balatonfüredre, míg Füleki Áron felhagyott a profi sporttal, azonban ő az egyesület kötelékében maradt – hangsúlyozta Éles József.

Az elnök-tulajdonos úgy véli, az érkezőkkel mozgékonyabb és gólerősebb lett a keretük. Kiemelte, a tavalyi hetedik helyezést előzetesen csak két év múlva tervezte elérni, és szerinte kőkemény munkával tudják megőrizni ezt a pozíciót.

Kristóf Mátyás, a veszprémiek csapatkapitánya arról beszélt, a gárda még profibbá vált, ezt jelzi az is, hogy a szezon elején nagyon komoly fizikai felméréseken vettek részt, külön foglalkoznak már a megfelelő étkezéssel és étrend-kiegészítőkkel is, amire korábban nem volt példa.

Éles József szerint a csapat mozgékonyabb és gólerősebb lett az új igazolásokkal Fotó: Balogh Ákos/Napló

Borbély Ádám válogatott kerettag kapus úgy nyilatkozott, már az előző évadban bebizonyították, nem szabad őket lebecsülni. A Tatabányával és a Szegeddel olyan csatákat vívtak, amilyenekre senki sem gondolt volna előzetesen. Hozzátette, bárki ellen van keresnivalójuk.

Tombor Csaba vezetőedző biztos benne, hogy a hátuk mögött hagyott sikeres évad miatt kiemelten figyelni fognak a riválisok a csapatára. Azt mondta, héthetes, kőkemény felkészülést tudtak le, amely során próbáltak új taktikai elemeket is elsajátítani. Nagyon várják már a vasárnapi, Komló elleni nyitányt, amely 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!