Kielcében is két pont a Telekom célja

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában, a PSG elleni bravúros győzelemmel kezdő Telekom Veszprém együttese a vereséggel rajtoló lengyel Kielce otthonában szerepel csütörtökön este 18.45-től.

Rónai Tamáskézilabda

A veszprémiek (pirosban) győzelméhez szükség lesz a kemény védekezésre Fotó: Penovác Károly /Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Az egy héttel ezelőtti, Paris Saint-Germain elleni bravúros sikert (34-31) követően kevesebb, mint negyvennyolc óra múlva már a nemzeti bajnokságban kellett pályára lépnie a bakonyiaknak. A találkozó előtt a klub remek hírrel örvendeztette meg a szurkolókat, hiszen a csapatkapitány, Rasmus Lauge hosszú sérülést követően ismét helyet kapott a keretben.

Nem indult jól a mérkőzés a Telekom számára, a zöld-fehérek a félidő végén néggyel vezettek (16-12). A fordulást követően őrizte előnyét az FTC, de a hajrában a bakonyiak percről percre faragták le a hátrányukat, és ha végül nehezen is, de begyűjtötte a két bajnoki pontot a Veszprém (27-30).

Csütörtökön este újabb kemény feladat vár Momir Ilics tanítványaira, hiszen a nyáron megerősödött Kielce vendégei lesznek a BL következő körében. Az amúgy sem gyenge keretbe érkező két francia, Tournat és a fiatal tehetség, Nahi tovább nehezítheti az ellenfelek dolgát. Az EHF a lengyeleket a negyedik helyre sorolta a BL trófeáért küzdő csapatok erősorrendjében, míg a veszprémieket a Kiel mögött a második pozícióba.

Az első fordulóban a házigazdák hatalmas meglepetésre vereséget szenvedtek a Dinamo Bukarest otthonában. A románok a 11 kísérletből 11 gólt szerző brazil balátlövő Nantes Campos vezetésével, 32-29 arányban múlták felül a két Dujshebaev testvért nélkülöző Kielcét. A két spanyol sztár sérüléssel bajlódik, a szombati bajnokin sem léptek pályára, és játékuk még a Veszprém ellen is kérdéses.

A veszprémiek (pirosban) győzelméhez szükség lesz a kemény védekezésre Fotó: Penovác Károly /Napló

A két együttes 2020 augusztusában találkozott egymással legutóbb a Veszprém Arénában, akkor felkészülési mérkőzésen a lengyel bajnok diadalmaskodott 32-29-re. Téttel bíró összecsapáson 2019 novemberében csaptak össze utoljára a felek, akkor mindkét csapat megnyerte a hazai BL találkozóját, Lengyelországban 34-33-as, a királynék városában 28-24-es végeredmény született.

A veszprémiek nehéz találkozóra számítanak, hiszen a vendéglátók a bukaresti vereségük után mindent el fognak követni, hogy saját közönségük előtt kijavítsák a botlásukat. Természetesen a bakonyi játékosok azon lesznek, hogy ezt megakadályozzák, és két ponttal térjenek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!