megvalósult az álmuk

2021.09.18. 06:50

Modern jégcsarnokkal bővült Veszprém sportinfrastruktúrája

Hivatalosan átadták a megyeszékhely jégcsarnokát. A pénteki ünnepélyes megnyitón elhangzott, a beruházás hosszú évek fáradságos munkájának eredménye, és bíznak benne, hogy a jövőben nagyot ugrik a jégkorong sportág helyi népszerűsége.

Horváth Gábor

20210917 Veszpérm Jégcsarmok ünnepélyes átadója Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Csarnoképület, szabványos méretű pálya, szociális helyiségek, lelátó, jég, hideg – aveszprémi jégcsarnok működik, és a helyiek, valamint az ide látogató

csapatok egyre jobban birtokba veszik.

Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány vezetője a megnyitón elmondta: idén januárban kezdték használni a pályát, s annyi gyerek még soha nem jégkorongozott náluk, mint az elmúlt hónapokban. A helyi egyesület, a Veszprémi Jéglovagok csapatainak száma bővült, és szeretnék, ha ez a tendencia folytatódna. Remekül vizsgázott a csarnok, amely év eleje óta tovább épült és szépült. A hivatalos megnyitón például már lelátó is várta a közönséget.

– 2011-ben építettük az első mobil jégpályát Veszprémben, a kezdeményezés egy hobbinak indult. Próbáltunk több lehetőséget biztosítani a jégkorongkedvelőknek, először a közönségkorcsolyázás volt főszerepben, aztán egyre inkább az utánpótlás-neveléssel foglalkoztunk. A mi klubunk is együtt fejlődött a fiatalokkal. Hosszú és rögös út vezetett idáig, örülök, hogy most itt állhatunk ebben a nagyszerű csarnokban – fogalmazott Németh Balázs. Hozzátette: szeretnék, hogy Veszprém komoly tényezővé váljon jégkorongban.

– Veszprém sportos város és büszkén viseli ezt a címet. Versenyzőink nagyszerű eredményeket érnek el. Az infrastruktúra egy kicsit mindig elmaradt a teljesítményektől, de az utóbbi időben több olyan fejlesztés is akad, amely igyekszik behozni ezt a hiányosságot – jelentette ki Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

– Örülünk, hogy sikerült beteljesíteni az álmukat. Egy csoda jött létre – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere szintén háláját fejezte ki Németh Balázsnak és csapatának. – Felemelő pillanat itt lenni. Köszönöm, hogy nem adták fel a küzdelmet, és megvalósították tervüket, megépült a jégcsarnok, melyet a magyar kormány és a jégkorongszövetség is támogatott. Különleges a létesítmény, hiszen nem volt még ilyen Veszprémben. Bízom benne, hogy nemcsak nekünk fontos ez a csarnok, hanem a honi jégkorongsportban is az lesz a város – mondta Porga Gyula.

Kolbenheyer Zsuzsanna, Ovádi Péter, Németh Balázs, Sáfár Sándor és Porga Gyula az átadóünnepségen Fotó: Pesthy Márton/Napló

Sáfár Sándor miniszteri biztos hangsúlyozta: fejlődik a hoki, lendületben van a sportág, amit az ilyen beruházások is bizonyítanak. Megjegyezte, azon dolgoznak, hogy az ország minden régiójában legyen megfelelő pálya, amelyen az utánpótlással hatékonyan lehet dolgozni.

Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja beszédében szintén örömét fejezte ki, hogy Veszprém egy ilyen nagyszerű jégcsarnokkal gazdagodott. Elmondta, bízik benne, hogy fantasztikus jégkorongélet alakul ki, egy olyan környezet, amelyben mindenki tudásának megfelelően tud fejlődni. Mint mondta, örömmel tölti el, hogy a fiúk mellett a női jégkorongozók is szerepet kapnak az új létesítményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!