Sikerrel kezdett a Fejér BÁL Veszprém NB I-es csapata

Győzelemmel indította a 2021/22-es évad bajnoki küzdelmeit a Fejér BÁL Veszprém NB I-es férfi kézilabda csapata.

B. Virág Rita

20210912 Veszprém bajnoki kézilabda-mérkőzés NB I Fejér B.Á.L. Veszprém (fehér) - Komló (fekete) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Fejér BÁL-Komló 34-31 (18-14)

Veszprém. V.: Bíró, Kiss. Fejér BÁL Veszprém: BORBÉLY – TÓTH P. 5, Kurucz 3, Fazekas 6, VAJDA 6, ÉLES 7, HÁRI 6 (4). Csere: Miklós (kapus), Somogyi, Seregi, Tóth M. 1, Tóth J., Bugyáki. Edző: Tombor Csaba.

Sport 36-Komló: Granic – Vaskó 4, Grünfelder 1, JÓGA 4, Jerkovic 3, Szöllősi O., Orbán B. 3. Csere: Pásztor I. (kapus), SUNAJKO 6, Takács 1, Szkokán, Beck, MELNYICSUK 7 (5), Metcz, Vranac, Hoffmann. Edző: Kilvinger Bálint.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 8/5.

A 2021/22-es évad első bajnoki mérkőzését hazai pályán vívta az új névvel büszkélkedő „kis Veszprém”. A tavalyi hetedik helyezett Fejér Bál gyors lerohanás után, Tóth Péter találatával szerzett vezetést, ezt követően azonban a vendégek pillanatai következtek. A feketemezes Baranya megyeiek hatékony támadójátékkal 4-1-re ellépett.

Közel öt perc után Kurucz törte meg a gólcsendet, ám tanácstalannak tűnt a hazai támadójáték, ezért Tombor Csaba a 8. percben ki is kérte első idejét. A gyors megbeszélés jót tett a bakonyiaknak, a 10. perchez érve ugyanis egyenlítettek (5-5).

A 12. percben Éles remek átlövésével újra a Fejér BÁL-nál volt az előny (13. perc: 7-6), ekkor még egyenlítettek a vendégek. Grünfelder kapta az összecsapás első két perces büntetését, Hári bevágta a megítélt hetest, ám a 8-7-es állásról csak nehezen mozdultak el a csapatok. Négy perc után Hári újra büntetőből volt eredményes (9-7). Ekkor a komlóiak kértek időt.

Borbély Ádám nagyszerű napot fogott ki, több ügyes védést is bemutatott, amit társai góllal háláltak meg. A 20. perchez érve először vezetett hárommal a Veszprém (11-8). Hirtelen meglódultak a csapatok, gólra gól volt a válasz, ám állandósult az előbb említett különbség (13-10). A félidő hátralévő perceiben sem a védelmek domináltak. Az utolsó pillanatban Miklós megfogott egy hétméterest, az ellentámadás végén Éles bombázott a kapuba, így 18-14-et mutatott az eredményjelző.

Vajda találatával indult a második etap, azonban a Komló Pásztor kapus védéseivel és gyors, precíz támadásokkal újra szorossá tette a találkozót (36. p.: 19-18).

Borbély Ádám zsinórban mutatta be a bravúrokat, ám a védelem megingásai miatt többször is kiszolgáltatott helyzetbe került (22-21). Fazekas löketére nem volt ellenszer, ám hiába a szép gól, a Komlót nem bírta leszakítani a Fejér BÁL.

Az utolsó negyedórához érve aztán megjött a várva várt fordulat: szépen kivédekezett egymás után több komlói próbálkozást, Vajdát pedig nagyszerűen játszották meg a társak, és a 47. perchez érve 26-22 állt a kijelzőn. Vajda után Grünfelder is két percet kapott, Hári pedig fontos gólt jegyzett (49. perc: 27-23). Persze a Komló nem adta fel, és az 51. percben ismét ott lihegett ellenfele nyakán (28-26). Kurucz és Tóth P. állította vissza a négygólos differenciát, viszont még mindig nem dőlhetett hátra a Veszprém.

Időt kért Tombor Csaba, hogy megacélozza tanítványait az utolsó öt percre. A Veszprém 32:28-ra meglógott, és bár a Komló nagyon kapaszkodott, már nem tudta utolérni a házigazdákat, akik így győzelemmel kezdték meg a szezont.

Tombor Csaba: – Két kulcsemberünk is hiányzott, a kezdő jobbátlövőnk, valamint Kristóf Mátyás, aki fontos szerepet tölt be. Nem volt ideális a felkészülésünk utolsó három hete, mert folyamatosan betegségek nehezítették a munkát. Boldog vagyok, hogy sikerrel kezdtük az idényt, nagyon nehéz meccs volt, a Komló egy remek csapat. A kapusteljesítmény döntött a javunkra, Borbély nagyszerűen védett, ellenfelünk hálóőrei ma nem teljesítettek jól.

Kilvinger Bálint: – Remek összecsapás kerekedett belőle, de annyira nem jó, mint ahogy azt mi szerettük volna. Sok helyzetet alakítottunk ki, ám nem voltunk kellően pontosak. Hiába lőttünk 31 gólt, a 34 kapott találat viszont sok. Túl sok védelmi hibát vétettünk, és a kapusteljesítménnyel sem lehettünk elégedettek. Ez döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!