Minimális az előnyük

2021.09.03. 20:00

Svédországban lép pályára a Balatonfüredi KSE

Két gólos előnnyel utazott Svédországba a Balatonfüredi KSE, amely a HK Malmö együttese ellen lép pályára vasárnap a kézilabda Európa Ligában.

Horváth Gábor

GyörgyLászló edző amúlthéten csak csapatamásodik félidőben mutatott teljesítményével lehetett elégedett Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Már az első selejtezőkörben kénytelen volt bekapcsolódni a sorozatba a Balatonfüredi KSE, az idei Magyar Kupa bronzérmes és bajnoki negyedik helyezett alakulat a svéd Malmö csapatát kapta ellenfélül.

A párharc első mérkőzését múlt vasárnap Balatonfüreden rendezték. A házigazda kezdte jobban a találkozót, ám a vendégek feljöttek, átvették a vezetést és onnantól igencsak küzdelmes munka várt a Balaton-partiakra.

A BKSE nem játszott jól, de becsülettel üldözte vetélytársát. Az első félidő végén sikerült mínusz egyre zárkóznia a hazai együttesnek, de a hajrá a svédeknek sikerült jobban, sok jó egyéni teljesítménnyel négy gólos előnyt dolgozott ki a Malmö. A szünet előtt Szöllősi Balázs szépített, 11-14 állt az eredményjelzőn az első 30 perc után.

A második játékrész eleje sem alakult jól a fürediek számára (11-16), akik a folytatásban aztán kezdtek magukhoz térni. A svédek mintha fáradni látszottak volna, a BKSE pedig kihasználta lehetőségeit, 18-19.

Szöllősiék az 50. percben érték utol ellenfelüket (21-21), az utolsó 10 perc pedig mozgalmasra és izgalmasra sikerült. A házigazda átvette a vezetést, majd a Malmö fordított (23-24), ezután pedig ismét a Balaton-partiakon volt a sor, Topic és Bóka talált a kapuba, 25-24.

Lendületet adott, hogy Andó hetest védett, a hazai előny pedig kettőre nőtt, 26-24. A véghajrában hárommal vezetett a BKSE, a svédek végül hétméteresből szépítettek és alakították ki a 27-25-ös végeredményt.

Az összecsapást követően a fürediek mestere, György László elmondta: csalódást keltően teljesítettek az első félidőben, rengeteg volt a hiba. Pozitívum viszont, hogy tudtak változtatni és a második félidőben már egy „másik” BKSE lépett pályára. Jó volt a kapusteljesítmény, és támadásban is aktívabban, pontosabban kézilabdázott a házigazda.

A fürediek legeredményesebb játékosa Szöllősi Balázs volt hét találattal, Rodriguez Pedro és Dejan Malinovics öt-öt gólig jutott, az ellenfélnél Jildenbäck nyolcszor volt eredményes. Mondani sem kell, a visszavágón a szünet után mutatott játékot kellene elővenniük a Balaton-partiaknak, akikre kemény csata vár. A párharc győztese továbbjut a második selejtezőkörbe.

GyörgyLászló edző amúlthéten csak csapatamásodik félidőben mutatott teljesítményével lehetett elégedett Fotó: Penovác Károly/Napló

A BKSE, Dánia érintésével, pénteken utazott Svédországba, ma videózás és edzés vár a csapatra. A találkozó vasárnap 16.30-kor kezdődik.

Az aktuális Európa Liga játéknapon szerepel még egy magyar csapat, a Csurgói KK a HC Dobrogea Sud Constanta otthonában játszik, az első meccsen a Somogy megyeiek 27-23 arányú vereséget szenvedtek.

A Tatabánya majd a csoportkörben csatlakozik a sorozathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!