kézilabda bajnokok ligája

2021.10.14. 22:28

Corrales-bűvölet, Nenadics-varázslat a portói arénában

Rodrigo Corrales és Petar Nenadics vezérletével végig nagy fölényben játszva, biztos sikert aratott a Porto otthonában a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában.

B. Virág Rita

20210916 Veszprém Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - PSG (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló-illusztráció

Porto–Telekom Veszprém 23-30 (10-16)

Porto, 1500 néző. V.: Baumgart, Wild (németek). Porto: Rema – Areira 5 (2), Mbeunge 1, R. Silva 6, Iturizza 3, Valdes, Fernandes 1. Csere: Mitrevszki, Frandsen (kapusok), Salina 2, Cruz 1, Magalhaes 2, Alves 1, Oliveira 1. Edző: Magnus Andersson.

Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 5 (4), Jahija 4, Sipos, Blagotinsek, Lauge 2, Strlek 1. Csere: Nenadics 8, Nilsson 2, Maqueda 3, Mahé 4, Lékai, Ligetvári 1, Lukács, Ilics Z. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

Ezúttal nem Lékai, hanem Nenadics volt a kezdő irányító a Porto elleni Bajnokok Ligája-találkozón, és a szerb játékos rögvest két góllal mutatkozott be. Remekül védekezett a Telekom, Corrales bravúrokkal hálálta meg a fal teljesítményét. Jahija lerohanása után pedig már 0-3 állt a kijelzőn (5. perc).

A házigazda első góljára a 6. percig kellett várni, a jobbszélső Areira járt túl Corrales eszén. Ismét Jahija volt eredményes, és 1-5-ös állásnál időt kértek a vendéglátók. Magnus Andersson kapust is cserélt, a rutinos Nikola Mitrovszki érkezett a fiatal hálóőr helyére.

A Portónak több lehetősége is akadt a szépítésre, ám ezek rendre kimaradtak. Corrales lehúzta a rolót, kottából olvasta a portugálok kapura lövéseit, így Lauge átlövése után 1-6-ra állt a meccs. Beszédes volt, hogy Magnus Andersson a 13. percben kikérte második idejét is.

Hét a hat elleni játékra tért át a Porto, Areira hetesből szépített (14. perc: 2-6). Az ellentámadás végén Marguc is büntetőt lőhetett, amit be is vágott. Nilsson és Maqueda érkezett a 16. percben, előbbi rögvest gólra váltotta első helyzetét. Aztán újabb nagyszerű védekezés után Strlek is feliratkozott a gólszerzők közé. A túloldalon Areira már a harmadik gólját lőtte (4-9).

Corrales extázisban védett, teljesen elbizonytalanodtak a kék mezesek. A Telekom játékához a frissen pályára lépők is hozzá tudtak tenni, Maqueda és Mahé szép megmozdulással vétette észre magát (6-11). A 25. perchez érve már 7-14 állt az eredményjelzőn, bármilyen közhelyesen hangzik is: a Telekom a játék minden elemében felülmúlta riválisát.

Areira értékesített egy büntetőt, aztán egy eladott labdát követően ismét Areira villant. Maqueda ziccerével ismét ötgólos volt a különbség (10-15). A spanyol következő megmozdulása egy labdaszerzés volt, amiből Nilsson robogott végig a kapuig. A félidő végén 10-16 állt a kijelzőn.

Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is Nenadics nevéhez fűzödött az első találat. Aztán a kapusok pillanatai következtek, Mitrevszki és Corrales is megfogott mindent, amit lehetett.

Corrales teljesítményére elfogytak a szavak, ahogy Nenadics produkcióját is csak szuperlatívuszokkal megspékelt jelzőkkel lehetett illetni (36. perc: 10-18).

A mérkőzés első kétperces büntetését Manuel Strlek kapta, a 40. percben.

A kiállítás sem szegte kedvét a bakonyiaknak, előbb Nenadics, majd Maqueda neve mellé véshettünk be egy újabb találatot. A portugálok Alves ziccerével, majd Rui Silva löketével tartották a távolságot (43. perc: 15-21).

A Porto kapujában Mitrevszki is ragyogóan védett, ám ez sem segített igazán az övéin.

Ismét hét a hat elleni játékkal próbálkozott a Porto, Silva bombája utat talált a kapuba. Aztán ismét Silva gólja következett, Momir Ilics pedig azonnal időt kért (47. perc: 18-22). Mahé váltotta Strleket a bal szélen, a felkeményedett portugál védelem sem tudta megállítani Nenadicsot.

Ismét felgyorsultak az események, Salina találatára Mahé válaszolt, majd Iturizza talált be (50. perc: 20-24).

Vérszemet kapott a Porto, egy eladott labda után Fernandes gólját jegyezhettük fel (21-24). Marguc hetessel, aztán egy remek felkanyarodással növelte a különbséget (21-26).

Mitrevszki kiütötte Nenadics löketét, aztán egy kivédekezett akciót követően Jahija villant. A védekezést ismét összekapta a Telekom, Mahé az üres kapuba pattintott, aztán Jahija szaladt el a bal oldalon (21-29).

Az utolsó öt percre Lukács Péter és Ilics Zoran is pályára került. A csapat 5+1-es védekezésre váltott, Lukács védekezett zavaróban. Ilics kapufája nagyot csattant, Ligetvári azonban Iturizza keménykedései dacára betalált (23-30). Több gólt már nem láttunk, a Veszprém fölényes sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!