Fölényes veszprémi siker

B. Virág Rita

20211021 Veszprém Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - SG Flensburg-Handewitt (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Telekom Veszprém–Flensburg 28-23 (14-8)

Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok). Telekom Veszprém: CORRALES – Marguc 3 (2), Jahija 4, Nenadics 3, Blagotinsek 1, LAUGE 4, STRLEK 7. Csere: SIPOS 2, Maqueda 1, Ligetvári 2, Nilsson 1, Mahé, Lékai, Lukács, Ilics Z. Edző: Momir Ilics.

SG Flensburg Handewitt: BURIC – Steinhauser, Mensah Larsen 1, Golla 2, Lindskog, Gottfridson 2, Jakobsen 2. Csere: MENSING 4, Svan 2, EINARSSON 5, Hald 2, Wanne 3 (1). Edző: Maik Machulla.

Kiállítások: -, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Villámrajtot vett a házigazda, a 9. perchez érve már 6-1-re vezetett, köszönhetően Corrales bravúrjainak, a remek védekezésnek és precíz támadásoknak. Maik Machulla időt is kért, hogy rendezze a sorokat.

A Telekom azonban nem hagyta kibontakozni a riválist, beszédes volt, hogy 10-3-nál Machulla edző kikérte a második idejét is (16. perc). A vendégek átváltottak hét a hat elleni játékra, azonban esélytelenek voltak a hatvan százalékkal védő Corralesszel szemben. Szép akciókkal, parádés megoldásokkal menetelt tovább a Telekom és a félidő végéhez érve 14-8-ra alakult az állás.

Szünet után ott folytatta a Veszprém, ahol az előbb abbahagyta, 4-1-es rohanással 18-9-re meglépett, különösen jól működött a Lauge-Sipos pároskapcsolat (35. perc: 18-9).

Maik Machulla kockáztatott, a 40. percben kikérte utolsó idejét is, 20-11-nél.

Aztán Strlek pillanatai következtek, előbb saját helyéről, majd egy szélső befutás után volt eredményes (43. perc: 22-13). Kisebb hullámvölgybe került a Telekom, 23-18-ra felzárkóztak az északiak. Marguc és Lauge gondoskodtak róla, hogy ne kelljen izgulnunk (25-18). Az utolsó tíz percben már csak az volt a kérdés, Lukács Péter és Ilics Zoran megszerzi-e első BL-gólját. Végül Ligetvári Patrik átlövésének tapsolhattunk, a Veszprém könnyedén nyert.

MESTERMÉRLEG

Momir Ilics: – Elégedett vagyok, főleg az első félidővel, ott kiválóan védekeztünk, kimagasló volt a kapusteljesítmény és támadásban okos megoldásokat eszközöltünk. A második játékrész eleje remek volt, aztán kisebb visszaesés következett, több hiba csúszott a játékunkba. Örülök, hogy sikerült néhány percre pályára küldeni a fiatalokat is. Köszönjük a szurkolást, fantasztikus volt ismét a hangulat.

Maik Machulla: – Nehéz időszakot tudhatunk magunk mögött, bevallom, nem számítottunk győzelemre. Sérülések tizedelték a keretünket. Sajnos hiányzott a kellő agresszió a játékunkból, főleg a védekezésünkből. Próbálkoztunk hét a hat elleni játékkal is, de az sem vált be. A szünet után már jobbak voltunk, a védekezésünk is feljavult. Az új játékosunk, Einarsson kifejezetten meggyőző teljesítményt mutatott.

Játékosok:

Blaz Blagotinsek: – Elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel. A második játékrészben több hibát vétettünk, de boldogok lehetünk a sikerrel. Jövő héten újabb fontos találkozó vár ránk Bukarestben.

Anton Linskog: – Nem voltunk elég jók. Főleg védekezésben mutattunk gyenge produkciót. A térfélcsere után már jobban kézilabdáztunk. Fontos meccs vár ránk vasárnap a Bundesligában, fel kell készülnünk a lehető legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában