Megvan az első győzelem

2021.10.12. 15:42

Futsal: a Tihanyi FC idegenben tudta megszakítani rossz sorozatát

Megszerezte szezonbeli első győzelmét a futsal NB II-ben szereplő Tihanyi FC, amely idegenben tudott sikert aratni.

Horváth Gábor

A tihanyiak (zöld mezben) a Sárvárnál bizonyultak jobbnak

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Sárvár–Tihanyi FC 2-3 (1-1)

Sárvár. V.: Kubicsek, Imrő, Tóth-Tolnay. Tihanyi FC: Schmidmajer – Dévényi, Körösi, Bocsev, Rusvai. Csere: László, Csernay, Bencsik, Horváth, Szücs, Tar, Pap.

Gólszerző: Szakasics (7.), Kuti (31.), ill. Csernay (5., 37.), Bencsik (34.).

A Tihany egy döntetlen és három vereség, a Sárvár két siker és két vereség után várta az összecsapást. Gyors gólváltást (Csernay Dávid volt eredményes, majd Szakasics válaszolt erre hazai oldalról) követően az első félidőben nem esett több találat, így döntetlennel vonultak öltözőbe a felek.

A második játékrészben a házigazda jutott előnyhöz (Kuti vette be a vendégek kapuját), de Bencsik Áron kiegyenlített, majd Csernay Dávid második góljával a győzelmet is megszerezte a Veszprém megyei csapat.

A tihanyiak (zöld mezben) a Sárvárnál bizonyultak jobbnak Fotó: Pesthy Márton/Napló

A félszigetiek legközelebb otthon szerepelnek, jövő hétfőn, a hatodik játéknapon a PEAC együttesét látják vendégül. A pécsiek ugyanolyan mérleggel (egy-egy siker és döntetlen, valamint három vereség) állnak, mint a Tihanyi FC.

A bajnokság állása öt fordulót követően: 1. UTE 15 pont, 2. Haladás II. 12, 3. Szigetszentmiklós 9, 4. Magyar Futsal Akadémia (egy meccsel kevesebb) 7, 5. Nagykanizsa (egy meccsel kevesebb) 6, 6. Sárvár (egy meccsel kevesebb) 6, 7. ELTE-BEAC (egy meccsel kevesebb) 6, 8. REAC Sportiskola SE 6, 9. PEAC 4, 10. Tihanyi FC 4, 11. Dunaújváros Futsal 4, 12. BAK-Maximo 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!