labdarúgó NB III

2021.10.01. 20:25

Közel azonos csapatok csatája

A labdarúgó NB III. nyugati csoportjának küzdelmei immár a 10. fordulóhoz érnek vasárnap: a játéknapon 15 órától az FC Nagykanizsát fogadja a Balatonfüredi FC. Ha az elmúlt öt találkozót vesszük górcső alá, akkor tény, a Balatonfüred együttese ezekből a találkozókból egyet nyert meg.

Juhász-Léhi István

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

Mint ismert, legutóbb a lista­vezető BVSC-től kaptak ki Borgulya István tanítványai, előtte nyertek hazai pályán a Kaposvár ellen, míg sorrendben vereség (az Andráshida ellen), döntetlen (Komárom) és vereség (Tatabánya) áll a csapat neve mellett. Az is a múlthoz tartozik már, hogy a tavalyi pontvadászatban kétszer is győzni tudott a Kanizsa a Balaton-partiak ellen (0-2). Viszont nincs igazán jó formában a zalai vendégegyüttes sem, és közel hasonló mutatókkal érkezik, ráadásul a tabellán is közel vannak egymáshoz a csapatok: a Balatonfüred a 12. 11 ponttal, míg a Nagykanizsa a 15. 10 ponttal.

– Remélem, sikerül meglepni a vendégeket. Nincs mese, gólokat kell lőnünk! – mondta Borgulya István, a BFC edzője. – Ez a találkozó is abba a sorba illik bele, ahol pontot, pontokat kell szereznünk. Bízom a sikerben, hiszem, hogy a csapat mindent megtesz ezért. A Kanizsa egy masszív, stabil csapat, közel hasonlóak hozzánk. Nüanszokon múlik egy-egy találkozó, de remélem, itthon tartjuk a pontokat.

Borgulya István szerint a közel azonos csapatok között az dönthet, hogy „ki milyen passzban van, vagy éppen ki rúgja az első gólt”.

– Egy mérkőzésen persze sok minden történhet, de a lényeg az, hogy meg kell tenni mindent a győzelemért – fogalmazott az edző, aki hozzátette: vannak kisebb-nagyobb sérültek a keretben, de hiszi, hogy rendben lesz csapata a kezdősípszóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!