Tovább meneteltek a dobogós csapatok a megye I.-ben

Gólt kapott az Úrkút SK, de nagyobb baja nem történt, kiütéses sikerrel menetelt tovább a Tihanyi FC, és a Péti MTE is megerősítette dobogós pozícióját a labdarúgó megye I. kilencedik játéknapján. Nézzük, kik voltak a legjobb játékosok!

Horváth Gábor

A herendiek (piros mezben) első sikerüket aratták a 2021/2022-es idényben Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: PESTHY MARTON

A játéknap egyik legnagyobb híre volt, hogy gólt kapott az Úrkút SK. Az éllovas nyolc bajnokin keresztül őrizte hibátlanul kapuját, a sorozatnak Szedlacsek Balázs vetett véget. A veretlenségi szériájuk viszont nem sérült az úrkútiaknak, akik két vállra fektették a vendég Ajka Kristályt (3-2). A mindent eldöntő találatot Bencze János szerezte a 83. percben.

Talán lehet a forduló meglepetésének nevezni a Szent­antalfa zirci sikerét, hiszen a vendégek egy jó formában lévő riválist győztek le, méghozzá nagyon magabiztosan. Az Antalfa először nyert idegenben, az 5-1-es sikerből Molnár Kornél három találattal vette ki a részét, a mezőny legjobbja mellett Vári Kovács Áron került be a forduló legjobbjai közé mai összeállításunkban.

Az előző találkozójához hasonlóan ezúttal sem kapott gólt a Devecser SE, és ez értékes sikert hozott az együttesnek. Szélessy Péterék stabilan játszottak hátul, és a Fűzfői AK nem tudott mit kezdeni az eltökélt házigazdával. A meccs 1-0-s eredményt hozott.

Az első félidő nem tartogatott találatot a Várpalotai BSK-Péti MTE találkozón, a szünet után aztán Fodor Márton duplázni tudott, és a vendégek – akiknél Varga Zsolt sikeresen őrizte meg kapuját a góltól – elvitték a pontokat (3-0). A Pét megerősítette harmadik helyét a tabellán, a negyedik pozíciót elfoglaló TIAC VSE nem lépett pályára, a Balatonalmádi SE elleni bajnokit későbbre halasztották.

A Sümeg Csetényből távozott három ponttal, méghozzá hátrányból fordítva. Az első játékrészt követően a hazaiak vezettek, a csereként beszálló, mindössze 18 éves Görhes Tamás egyenlített rögtön a fordulás után, majd a győztes gólt is megszerezték a vendégek (2-1).

Nem adott esélyt ellenfelének a címvédő, a százszázalékos tihanyiaknál Slemmer Ádám kezdte meg a gólgyártást Magyarpolányban, Király Dávid triplázott, a vendégek 6-0-s meggyőző sikert arattak.

Először tudott nyerni ebben az idényben a Herend PSK, amely alsóházi derbin fektette két vállra a Gyulafirátótot, méghozzá idegenben. A hazaiak már az első percben a kapuba találtak, a gólszerző Vaczola Márkot viszont a 30. percben kiállította a játékvezető. Fordított a Herend, a Rátót még visszakapaszkodott 3-2-re, de hiába küzdött jól, a vendégek behúzták a mérkőzést (2-5). Sóskuthy Zalán két gólt vállalt, mellette Vető Györgyöt válogattuk be csapatunkba.

A herendiek (piros mezben) első sikerüket aratták a 2021/2022-es idényben
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A forduló Napló-válogatottja, kapus: Varga Zsolt (Péti MTE).

Hátvédek: Szélessy Péter (Devecser SE), Slemmer Ádám (Tihanyi FC), Vető György (Herend PSK).

Középpályások: Molnár Kornél (Szentantalfa NVSE), Vári Kovács Áron (Szentantalfa NVSE), Görhes Tamás (Sümeg VSE), Sóskuthy Zalán (Herend PSK).

Támadók: Bence János (Úrkút), Fodor Márton (Péti MTE), Király Dávid (Tihanyi FC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!