A második félidőben már a Veszprém akarata érvényesült

Megszenvedett a sikerért, de a második félidőben mutatott játékával begyűjtötte a két pontot a Telekom Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben Egerben.

B. Virág Rita

Andreas Nilsson hat gólt szerzett a Váci KSE ellen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Eger–Telekom Veszprém 28-36 (15-17)

Eger, 1000 néző. V.: Asztalos, Szalai. SBS-Eger: Balogh – Lezák 3, Pulai 4, Tóth R. 1, Machac 4, Bernatonis 2, Száva 1. Csere: Holdosi 2, Kiss G., Tóvizi 1, Kovács M. 3, Lakosy 3, Szuharev 4. Edző: Tóth Edmond. Telekom Veszprém: Cupara – Jahija, Maqueda 2, Sipos 3, Nilsson 7, Lauge, Strlek 5. Csere: Corrales (kapus), Lékai, Ligetvári 1, Lukács 3, Blagotinsek 2, Mahé 8, Ilics Z. 4, Dörnyei 1. Edző: Momir Ilics.

A Telekom Veszprém részéről Petar Nenadics kisebb sérülés után lábadozik, míg Gasper Marguc pihenőt kapott, ezért nem játszott. Dejan Manaszkov pedig már hosszabb ideje sérült.

Nem indult jól a találkozó, a 8. percben az Eger már 6-3-ra vezetett. Momir Ilics azonnal időt kért, és érthetően elég indulatosan próbált rendet rakni a fejekben. A rövid tanácskozás sikerrel járt, a 15. perchez érve a Telekom gyors támadásokkal utolérte vendéglátóját (7-7).

A Veszprém láthatóan magához tért, és egy 6-2-es szériával 11-9-re meglépett. A hazaiak azonban nem hagyták annyiban a dolgot, igyekeztek tapadni nagynevű riválisukra (12-12). A fiatal Ilics és Dörnyei is beköszönt Balogh kapusnak, a játékrész végén 15-17 állt a kijelzőn.

A szünet után aztán már nem volt kérdés, melyik csapaté lesz a két pont. Az Eger 17-19-ig tudta tartani magát, ezt követően azonban a Veszprém akarata érvényesült. Előbb Nilsson kapott remek bejátszásokat (18-22), aztán Sipos kiállítása után sorrendben Mahé, Lukács és Nilsson volt eredményes (42. perc: 20-25).

Blagotinsek hasznos munkát végzett a védelemben, ahogy Corrales is bemutatott szép védéseket. Lukács és Ilics újabb találataival már hat gólt volt a két fél között (22-28). Nem tudott jobban meglógni a Telekom, mert Balogh kapus nagyszerű napot fogott ki.

A hajrához érve már csak a különbség mértéke volt kérdéses. Sipos harmadik gólja után 27-35-re állt a meccs, Holdosi szépített, de az utolsó szó végül Mahéé volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában