Európa-bajnokság

2021.11.29. 13:00

Remekül helytállt a debütáló sakkozó

Szép élményekkel zárta pályafutása első felnőtt Európa-bajnokságát az ajkai Gaál Zsóka, a 14 éves sakkozó először volt tagja a női válogatottnak.

Horváth Gábor

Forrás: Facebook

A szlovéniai Terme Catez adott idén otthont a felnőtt sakk csapat Európa-bajnokságnak. A magyar női válogatottba az ajkaiak fiatal játékosa, Gaál Zsóka is meghívást kapott.

Együttesünk a 12. helyen zárt, úgy, hogy az éremre is volt esélye, de izgalmas küzdelemben vereséget szenvedett a komoly erőt képviselő Ukrajnától az utolsó fordulóban.

Gaál Zsóka a kilenc találkozóból nyolcon kapott lehetőséget, négy siker, illetve két-két döntetlen és vereség lett a mérlege.

A Papp Gábor szövetségi kapitány által irányított csapatot Lázárné Vajda Szidónia, Gara Tícia, Gaál Zsóka, Terbe Julianna, és Mihók-Juhász Barbara alkotta.

Gaál Zsóka először volt tagja a felnőtt női válogatottnak
Forrás: Facebook

A női válogatott 31 csapat közül lett tizenkettedik, az Európa-bajnoki címet Oroszország szerezte meg.

Az együttes eredményei: Magyarország–Szlovénia 3,5-0,5, Magyarország–Lengyelország 1-3, Franciaország–Magyarország 2-2, Észak-Macedónia–Magyarország 0-4, Magyarország–Szlovákia 2-2, Németország–Magyarország 2-2, Magyarország–Románia 2,5-1,5, Magyarország–Azerbajdzsán 2-2, Ukrajna–Magyarország 3-1.

A férfiak 16. lettek a 39 tagot számláló mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában