Kézilabda

2021.12.09. 14:15

BKSE: be kell venni Egert!

Egerben zárja az esztendőt a balatonfüredi kézilabdacsapat, amely egy elbukott hazai rangadó után kötelező siker előtt áll. Ha sikerül megszereznie a pontokat, a tabella harmadik helyén telel a BKSE.

Horváth Gábor

Meglepetés a kicsiknek, a fürediek három játékosa, Kemény László, Bóka Bendegúz és Szöllősi Balázs ajándékot osztott a gyerekeknek Fotó: BKSE

A Balatonfüredi KSE remekül sikerült időszakot tudhat maga mögött, a képbe egyedül a múlt heti, Ferencváros elleni hazai derbi rondít bele. György László fiai az őszi idényben végigverték a mezőnyt (csak a Telekom Veszprém és a Pick Szeged vendégeként maradtak alul, Budakalászon pedig döntetlent játszottak), ám a fővárosi zöld-fehérek kifogtak rajtuk. Az FTC ráadásul Balatonfüreden tudott nyerni múlt szombaton. Az összecsapás egy gólos vendégsikert hozott, az utolsó pillanatban a házigazda egyenlíthetett volna, de összességében elmondható, hogy a Fradi megérdemelte a győzelmet, szervezettebben, koncentráltabban játszott, mint ellenfele. A füredi védekezés nem állt össze, 33 gólt kapott a szinte végig az eredmény után futó csapat, ami nagyon sok.


A BKSE veresége után is maradt a harmadik helyen, viszont egy pontra olvadt az előnye a negyedik Ferencvárossal szemben.


A Balaton-partiak az év utolsó játéknapján idegenben javíthatnak, pénteken (18.00) az Eger otthonában szerepelnek. Az Eger utolsó előtti a tabellán, két győzelemmel és kilenc vereséggel rendelkezik, ezzel együtt egy szívós, hajtós riválisról van szó. A hevesiek a Kecskemétet és a Csurgót tudták két vállra fektetni, emellett többször is megszorongatták aktuális ellenfelüket, jellemző rájuk, hogy nem adják olcsón a bőrüket. A BKSE-ének ügyelnie kell a koncentrációra, határozottan és lendületesen kell kézilabdáznia.


A balatonfürediekkel kapcsolatos hír, hogy a felnőtt keret három játékosa, Bóka Bendegúz, Kemény László és Szöllősi Balázs a hét elején Mikulás csomagokkal lepte meg a klub legfiatalabb játékosait, akik az ajándékoknak és a vendégeknek is nagyon örültek.

Meglepetés a kicsiknek, a fürediek három játékosa, Kemény László, Bóka Bendegúz és Szöllősi Balázs ajándékot osztott a gyerekeknek Fotó: BKSE


A jövő héttől a klubokban pihenő következik, de a válogatott játékosoknak ez csak pár nap szusszanást jelent, mert hamarosan újabb erőpróba vár rájuk. A Balaton-parti egyesületet három kézilabdázó képviselheti majd a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon nemzeti együttesünkben, a fürediek közlése szerint Bóka Bendegúz, Topic Petar és Rodriguez Pedro lesz tagja a szűkített keretnek. A magyar válogatott tagjai december 16-án kezdik el a felkészülést. A 15. férfi kézilabda Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi meg 2022. január 13. és 30. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!