A legjobb vidéki egyesület

2021.12.14. 14:45

Eredményesen szerepeltek a Veszprém Honvéd SE versenyzői az országos bajnokságon

Sokan közülük még csak most debütáltak a sportágban, mégis eredményesen szerepeltek a Veszprém Honvéd SE (VHS) versenyzői a tájékozódási kerékpáros hosszú távú országos bajnokságon.

Horváth Gábor

Bálint Nóra, Heizer Alíz és Molnár Zulejka egyaránt dobogós helyen végzett az N14 kategóriában

Forrás: VHS

A megmérettetésnek Pest megye, a Maglód és Gyömrő melletti Túzberek adott otthont.

A viadalról Gaschler-Gyeviki Nóra számolt be lapunknak. - Az erdős dombvidék mérsékelt szinttel, jól tekerhető úthálózattal, helyenként mélyebb homokkal várta a versenyzőket. A Veszprémi Honvéd tájfutói közül többen szívesen mérték össze tudásukat két keréken is, és sikerült néhány bajnoki pontot begyűjteniük a szezon végén. Külön kiemelendőek a lányok, hiszen szinte mindannyian az első tájkerékpáros versenyükön vettek részt, ráadásul az N14-es kategóriában indulók közül többen idén még csak 11-12 évesek. Újonc szereplésük sikeres volt, teljesítményükkel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az összbajnoki pontversenyben – amelyben a tájékozódási sportágak együttesen szerepelnek - a VHS lett ismét a legjobb vidéki egyesület.

Ehhez a sportághoz kapcsolódó szép eredmény Lendvai Katalin negyedik helyezése is, amelyet az októberi abaligeti tájkerékpáros pontbegyűjtő és sprint országos bajnokságon ért el az N21E kategóriában.

Eredmények, F14: 5. Strenner Nimród. F15-18: 1. Szalontai Soma, 2. Bálint Ádám. F18-20: 5. Berzsenyi Bence. F21E: 7. Vajda Zsolt, 8. Bálint Bence. F70: 2. Korbély Tibor.

N14: 1. Heizer Alíz, 2. Molnár Zulejka, 3. Bálint Nóra Napsugár. N18-20: 2. Ódor Laura, 3. Máramarosi Dóra, 4. Máramarosi Anna, 5. Molnár Boglárka. N21E: 5. Lendvai Katalin, ...7. Varsányi Kinga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!