Könnyed ujjgyakorlat

2021.12.05. 20:01

Huszonhárom góllal jobbnak bizonyult a Telekom Veszprém

Az első félidőben mindössze hét találatot engedélyezett riválisának a Telekom Veszprém, amely végül huszonhárom góllal jobbnak bizonyult a vendéglátó Dabasnál a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Fotó: Telekom Veszprém

Dabas–Telekom Veszprém
21–34 (7–14)
Dabas, 400 néző. V: Fekete, Tóth D. Dabas KC VSE: Holló – Ács 2, Török 3, Garajszki, Koller 3, Szöllősi Sz. 1, Laurinyecz. Csere: PALLAG (kapus), Horváth L. 2, TARABOCHIA 5 (1), Katona 1 (1), Hutvágner 2, Kende 2. Edző: Tomori Győző.
Telekom Veszprém: Cupara – Gasper Marguc 3, MAQUEDA 7, Lékai 2, A. NILSSON 5, Lauge 2, Mahé 3 (2). Csere: CORRALES (kapus), Pergel 3, LIGETVÁRI 5, Lukács P. 3, B. Blagotinsek, Ilic Z. 1, Dörnyei, Sipos. Edző: Momir Ilics.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 7/2, ill. 2/2.
 

A hétközi Bajnokok Ligája diadal után – a Dinamo Bukarestet 47-32-re ütötte ki a Telekom Veszprém – a Dabas otthonába is a két pontért utazott a bakonyi csapat.
Az első öt percig tudta tartani magát a Dabas (3-3), ám a 10. perchez érve már hárommal (3-6) vezetett a Veszprém. A Dabas ekkor még egy 3-1-es szériával felzárkózott, ám ezzel el is lőtte minden puskaporát (13. perc: 6-7). Lékai találatát követően hat percig egyik fél sem talált be, majd a fiatal Ilics Zoran mattolta Holló kapust. Katona hetese után már csak vendég gólokat láthattunk, így a félidő végére 7-14 állt a kijelzőn.
A remek napot kifogó Maqueda és Nilsson találataival a 35. perchez érve 9-19-re alakult az állás. Óriási fölényben játszott a Veszprém,  a vendégek gyors, pontos támadásokkal tovább növelték a különbséget (9-23). Nyolc perces gólcsendnek vetett véget Kende Péter (10-23). A Telekom ezt követően sem engedett ki, és főleg a fiatalok igyekeztek élni a lehetőséggel.  Végül magabiztos, könnyed sikert ért el a Veszprém.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában