Kosárlabda NBI

2021.12.11. 21:40

Nem volt esélye a tartalékos Conoil Pápa KC-nak

Magabiztos győzelmet aratott az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság 12. fordulójában a piros csoportot vezető Budapest Honvéd a Conoil Pápa KC otthonában, mely nem bírta el meghatározó játékosai hiányát.

Napló

A házigazda Pápa (fehérben) becsülettel küzdött az éllovas ellen

Kálmán László távozása óta először lépett parkettre a már Vajda Balázs irányította pápai együttes, melyben betegség miatt Murai Gábor, Koma Dániel és Németh Gábor sem kaphatott helyet.

A találkozó első kosarát Varga szerezte, majd egy Takács duplával és Markovic triplával átvette a vezetést a Honvéd, utóbbi a negyedik percben bokasérülést szenvedett és nem is tudta folytatni a játékot. A hazaiak jól bírták a Honvéd által diktált tempót, sok labdát szereztek, ám támadásban kevésbé voltak hatékonyak, a vendégek Tanoh kosaraival ötpontos előnnyel zárták az első negyedet (11-16). A sok eladott labda miatt 7-0-val kezdte a második negyedet a Honvéd, sőt Kopácsi hármasa után már 12 ponttal vezettek, jött is a pápai időkérés.

A nagyszünetig Sonyák és Horváth kosaraival sikerült csökkenteni a különbséget, ám Wirth és Kovács is jókor talált be, így végül kilenc pont maradt a differencia a negyed végére (30-39). A hosszabb pihenő után folytatódott az első félidőben látott forgatókönyv, Tanoh vezérletével a fővárosiak domináltak, a megszokottnál több hibával játszó Conoil pedig próbálta tartani a lépést. Kevés volt a kosár hazai oldalon, a kinti próbálkozások sem voltak pontosak, a negyed utolsó kosarát Kopácsi hárompontosból szerezte (30. perc 42-57). A záró játékrész már csak formalitás volt, a Pápa nagyot küzdött, ám ez a fordításhoz kevésnek bizonyult, Hajdu két kosarával alakult ki a húszpontos különbség, amiből a fővárosiak 18-at megőriztek a meccs végéig.

Vajda Balázs: Gratulálok a Honvédnak, szépen játszottak, megérdemelten nyertek. Dicséret illeti a játékosaimat is, mert egy ilyen nehéz helyzetben is szívüket, lelküket kitették a pályára. Úgy gondolom, volt tartás bennünk és erre tudunk építkezni a közeljövőben.

A pápai csapat december 17-én 18 órai kezdéssel hazai pályán a Veszprémmel mérkőzik.

Conoil Pápa KC - Budapest Honvéd 63-81 (11-16, 19-23, 14-20, 19-22) Városi Sportcsarnok, 50 néző. V.: Esztergályos, Földesi, Csák. Conoil Pápa KC: Horváth 9/9, Hódi, Sonyák 18/3, Varga 14, Németh A. 3 Cserék: Szabó, Kovács, Lintner 6/3, Kasza, Kocsis 4, Erdei 9, Parcsami. Edző: Vajda Balázs. Budapest Honvéd: Tanoh 19/3, Takács 11/3, Kovács 10/6, Markovic 5/3, Wirth 3/3. Cserék: Kopácsi 14/6, Vámos, Tarján 6, Cohill 7, Hajdu 6, Dékány, Csomós. Edző: Baksa Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!