Köd előtte, köd utána

2021.12.02. 11:00

Veszprémben ért véget a szlalombajnokság

November 21-én lezajlott az idei harmadik Veszprém-szlalom, amely a Dunántúli Szlalomkupa pontgyűjtő bajnokságának kilencedik, záró futama is volt egyben.

Napló-információ

A csillogó szemek és kupák arról tanúskodnak, hogy a versenyzők eredményesen tekerték a volánt a DSZK zárófutamán

Forrás: SR Sport Egyesület

A rendező Temesvári & Temesvári Szlalom Sport Egyesület és az SR Sport Egyesület tagjai, sportbírói most is kitettek magukért, hiszen a hűvös, ködös időjárás ellenére egy közel két kilométeres technikás, de ugyanakkor tempós pályával várták a résztvevőket. 
 

– A hajnali pályaépítés alkalmával még tiszta volt az idő – nyilatkozta Mulicz László társrendező –, de ahogy kelt fel a nap, úgy hűlt a levegő, majd egyre sűrűbb köd szállt alá. Ekkor már a bajszunkra fagyott a pára. A rajtból nem lehetett ellátni a pálya másik felére, ami alig száz méterre volt. A versenyzői eligazítás alkalmával elmondtuk a biztonsági és versenyszabályokat, majd kezdetét vette az év utolsó bajnoki futama. 
 

– A versenyzők a zord időjárás ellenére jól vették az akadályokat a csúszós térkövön, megtisztelték az első köröket, így hiba nélkül mentek a futamok. A három etap között csak öt-tíz perces szüneteket tartottunk, amíg összeszedtük a pályabíróktól a jegyzőkönyveket, és szusszantak egyet a bírók. Pörgettük az eseményeket, mert a korai sötétedés előtt szerettük volna befejezni a futamokat, hiszen a ködös idő mellé a sötétben még ennyire sem lehetett volna száguldozni, és a díjkiosztót is időben szerettük volna megtartani – összegzett Mulicz László 
 

Bognár Hedvig Tünde, a női kategória nyertese így jellemezte a rendezvényt: – Idén a Veszprém-szlalom volt számunkra az utolsó verseny. Keretbe foglalta a köd, de napközben azért a nap is kisütött. Szuper volt a pálya, köszönjük a szervezőknek a rendkívül jó lebonyolítást. 
 

A három mért körből a legjobban teljesítettek eredménye adta a végső sorrendet, így az abszolút dobogóra a nyolcvanfős mezőnyből a tapolcai Lovász Róbertet szólították a veszprémvarsányi Bognár Martin és a szintén tapolcai Szollár Norbert előtt. A kategóriák dobogósai: 
 

Épített A1: I. Pathy Dániel (Veszprém), II. Zelles Sándor, III. Kőmíves Roland (Veszprém). Épített A2: I. Bognár Martin, II. Szollár Norbert (Tapolca), III. Meszes András. Épített A3: I. Rotaridesz Gábor (Bakonyszentlászló), II. Papp Krisztián (Tihany), III. Kovács Kristóf (Zirc). 
 

Női: I. Bognár Hedvig Tünde, II. Nagy Veronika Zsuzsanna, III. Horváth Kinga Zsófia (Veszprém). 
 

Széria N1: I. Mulicz László (Veszprém), II. Hack Patrik (Veszprém), III. Máté Róbert. Széria N2: I. Kurdi Lajos Ádám (Várpalota), II. Szakonyi Gábor (Bakonyszentlászló), III. Kurdi Lajos (Várpa- lota). 
 

Széria N3: I. Ihász-Kovács Tamás, II. Radványi Dávid, III. Vasi Viktor. 
 

Hátsókerék-hajtás H1: I. Farkas Bálint (Öskü), II. Jászai Csaba, III. Mrázik Medárd. Hátsókerék-hajtás H2: I. Ender Attila (Veszprém), II. Váry Kovács Gergő (Ajka), III. Nyoma Péter (Devecser). 
 

Hátsókerék-hajtás H3: I. Hodoscsek Zoltán (Veszprém), II. Temesvári Miklós (Szentgál), III. Kathi Zsolt. 
 

Junior: I. Temesvári Máté (Szentgál), II. Kányai Kristóf Zalán (Veszprém), III. Szalai Zsombor. 
 

Proto: I. Pécsvári József Alex, II. Lovász Róbert (Tapolca), III. Szabó Zsolt (Veszprém). 
 

A szlalomversenyzők a pécsi bajnokság részeként december 12-én, vasárnap még ellátogatnak egy ikonikus mecseki hegyi pályára, majd a DSZK bajnokság ünnepélyes díjkiosztóját december 19-re tervezik a veszprémi Hangvillába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!