Labdarúgás

2022.02.13. 15:35

A hazaiak megtartották a minimális előnyüket

A labdarúgó NB III Nyugati csoport 21. fordulójában az ETO Akadémia vendége volt a Balatonfüred és 1-0-ás vereséget szenvedett.

Juhász-Léhi István

Forrás: pixabay.com

Pontot, pontokat szeretett volna szerezni az első tavaszi fordulóban a Balatonfüred, és ha mondjuk 20 évvel ezelőtti Borgulya István pályára lép, bizonyosan így is lett volna... Azonban már a találkozó előtt sem volt optimális a csapat, már ami az összeállítást illeti, ugyanis sérülések és betegségek miatt túl sok variációra nem volt lehetősége a piros-fehér szakvezetésnek, ráadásul több labdarúgó játékengedélye sem érkezett meg. 

Mindezek ellenére nagy reményekkel futottak ki az ETO Park gyepére a fürediek, ám alig járt néhányszor körbe a labda, Klausz már a 9. percben előnyhöz juttatta a zöld-fehéreket. Nem esett össze a Balatonfüred, folyamatosan igyekeztek támadásokat vezetni, de a szünetig nem sikerült egyenlíteni.

A fordulás után sem változott igazán a játék képe. Az ETO cserékkel operált, és a hazaiak jól tartották az eredményt. A Balaton-partiak ugyan fölényben játszottak a játékrész nagy részében, de nem tudtak mit kezdeni ezzel a ténnyel. Borgulya István a találkozó után szomorúan konstatálta a Naplónak, hogy ugyan alig volt helyzete az ellenfélnek, mégis ők örülhettek. Az edző abban bízik, hogy egy hét múlva a Sopron ellen nagyobb lesz a variációs lehetősége, melléjük áll a szerencse is és végre nem ők lesznek a „szimpatikus vesztesek”. 

 

ETO Akadémia – Balatonfüredi FC 1-0 (1-0)

Győr, 50 néző. V: Papp.

ETO: Ruisz – Szabados, Vidnyánszky Á., Pereira (Tullner, 46.), Sipőcz (Ignácz, 64.), Bagi, Vidnyánszky M. (Tóth, 72.), Zalka (Hanzli, 64.), Szimcso (Mitring, 84.), Klausz, Szabó. Edző: Király József.

Balatonfüred: Erdélyi – Takács, Farkas (Leidl, 70.), Imre, Szalai, Markó, Róth, Katona, Józsa, Tamás, Tóth. Edző: Borgulya István.

G: Klausz (9.)

Címkék#foci#füred

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!