Labdarúgó megye I

2022.02.21. 19:13

Csak a Várpalota győzött otthonában a nyitányon

Izgalmas, érdekes meccsekkel kezdődött el a tavaszi szezon a labdarúgó megye I.-ben. Az idei első játéknap derbijén nem született gól, ami az éllovas Úrkútnak kedvez. Herenden és Gyulafirátóton egyaránt hat találatig jutottak a vendégek, a Zirc elvitte a pontokat Balatonalmádiból.

Horváth Gábor

A piros mezes Úrkút SK megharcolt a pontokért Devecserben, és növelni tudta előnyét a tabellán

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Kezdjük a rangadóval. A második helyen álló, veretlen Tihanyi FC a harmadik Tapolca otthonába látogatott. A küzdelem színvonalas és jó iramú volt, sok helyzet azonban nem akadt, gól pedig egy sem. A két csapat között megmaradt a nyolc pont különbség, a felek még találkoznak ebben a bajnokságban, az őszi, halasztott párharcukat március végén pótolják. 

Ami a mostani meccset illeti, a TIAC-ból Szabó Levente került be a forduló válogatottjába, a vendég tihanyiak közül pedig Illés Áron kapus. 

Az éllovas Úrkút SK nyert a tavaszi nyitányon, így növelni tudta előnyét az első helyen, jelenleg három ponttal előzi meg az egy meccsel kevesebbet játszó Tihanyi FC-t. Garai Péter legénységének nem volt könnyű dolga Devecserben, de Reizinger Bence mesterhármasa a vendégek javára döntött (1-3). Reizinger mellett Kovács Gergő teljesítményét emeltük ki. 

Jól kezdett Szedlacsek Balázs is, az Ajka Kristály gólvágója négyszer volt eredményes, csapata pedig 6-0-ra győzött Herenden. 

Szintén idegenben aratott magabiztos sikert a Magyarpolány SE, amely 6-1 arányban fektette két vállra a gyulafirátótiakat. A Polányból a duplázó Polt Bence került be a játéknap legjobbjai közé. 

Érdekes meccset játszott egymással a Péti MTE és a Szentantalfa NVSE. A hazaiak több helyzetet dolgoztak ki, és a hajrában sikerült is megszerezniük a vezetést, ám a vendégcsapat nem adta fel, a 93. percben Bertalan Márk egyenlített (1-1), így pontot lopott az Antalfa. 

Háromgólos hazai vezetést követően izgalmassá tette a találkozót a Csetény SE Várpalotán, de a VBSK végül biztosan gyűjtötte be a pontokat. A 4-2-re végződött összecsapáson Magda Máté és Borbás Benjamin is duplázni tudott. 

Bravúrosan szerepelt az FC Zirc Balatonalmádiban. A vendégek az első félidő végén emberhátrányba kerültek, ekkor már 1-0-s előnyben voltak, amit sikerült megtartaniuk a folytatásban. Lapunk a gólszerző Bíró Attilát, illetve Miskei Istvánt válogatta be a forduló csapatába. 

A forduló válogatottja, kapus: Illés Áron (Tihanyi FC). 

Hátvédek: Bertalan Márk (Szentantalfa), Bíró Attila (FC Zirc), Kovács Gergő (Úrkút SK). 

Középpályások: Polt Bence (Magyarpolány), Szabó Levente (TIAC VSE), Magda Máté (Várpalotai BSK), Borbás Benjamin (Várpalotai BSK). 

Támadók: Szedlacsek Balázs (Ajka Kristály), Reizinger Bence (Úrkút SK), Miskei István (FC Zirc). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!