A Komló lesz az első rivális

2022.02.03. 21:25

Hazai pályán kezdi az évet a Füred

A Komló elleni hazai meccsel indítja az évet, egyben folytatja NB I.-es bajnoki szereplését a Balatonfüredi KSE kézilabdacsapata.

Horváth Gábor

Varga Márton hosszabb szünet után tért vissza

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Izgalmas fél év vár a balatonfürediekre, akik a harmadik helyről várják az élvonal 2021/2022-es szezonjának folytatását. A nyolc sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel álló BKSE jó eséllyel küzdhet meg idén a bajnoki bronzéremért a Veszprém és a Szeged mögött. 
A legnagyobb riválisa a negyedik Ferencváros (14 pont) lehet, de ott van az idényt gyengén kezdő, de jó csapattal rendelkező Tatabánya is, amely 12 ponttal jelenleg az ötödik. 
A Balaton-partiak felkészüléséről György László vezetőedzőt kérdeztük. 
– Felemásan sikerült. December 10-én volt az utolsó meccsünk, ezután jött egy kis szünet. A közös munkát január 3-án kezdtük, a közöst idézőjelbe tehetjük, mert a válogatott játékosok az Euró­pa-bajnoki szereplés miatt hiá­nyoztak, plusz betegeink is voltak. Ezzel együtt sikerült öt mérkőzést lejátszanunk, sokat tudtunk dolgozni. Természetesen a később csatlakozókon látszott, hogy van lemaradásuk, elsősorban állóképességben. Pozitívum, hogy Varga Márton hosszabb kihagyás után visszatért és ismét teljes értékű munkát tudott végezni – foglalta össze az elmúlt heteket György László. 
A füredieket Bóka Bende­gúz, Topic Petar és Rodríguez Pedro képviselte a részben hazai rendezésű Eb-n a magyar válogatottban. A bosnyák Dejan Malinovic is kerettag volt hazája csapatában, ám koronavírus-fertőzés miatt nem léphetett pályára. 
György László kérdésünkre a kontinenstornával kapcsolatban elmondta: természetesen csalódott volt a magyar válogatott szereplése miatt. Úgy gondolja, sok összetevő miatt alakult gyengén az Eb-nk. Bízik benne, hogy valaki hamarosan feltárja a hátteret, az okokat. 
A Komló elleni bajnokival (időpont: szombat 18.00.) kapcsolatban megjegyezte, bár a rivális jó formát mutatott az elmúlt időszakban, az ő céljuk nem lehet más, mint a győzelem. – Bízom benne, hogy sokan kilátogatnak szombaton a csarnokba és segítenek nekünk a pontok megszerzésében – tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!