A Pécset fogadják

2022.02.18. 18:56

Kilépne az Ajka a hullámvölgyből

Nehéz feladat előtt áll a hullámvölgyben lévő FC Ajka, amely vasárnap a Pécsi MFC-t fogadja a labdarúgó NB II 24. fordulójában.

Horváth Gábor

Az ajkaiak (zöld-fehérben) idén eddig jobbára üldözték ellenfeleiket

Forrás: Balogh Ákos/Napló

Negatív spirálba került az FC Ajka, amely az idei nyitányon kikapott Siófokon, majd a koronavírus-fertőzés megtizedelte a játékoskeretet. A tartalékos Veszprém megyeieknek nem volt esélyük hazai pályán a Kecskemét ellen, majd a múlt héten idegenben is alulmaradt a gárda, Szolnokon kapott ki 1-0-ra.

A szolnokiak 13 nyeretlen bajnokit követően tudtak újra három pontot gyűjteni, az ajkaiak pedig hullámvölgyben maradtak.

– Rögzített helyzetből kaptunk gólt, mi pedig ziccert hibáztunk sajnos. Ennyin múlt a meccs, amelyet rendkívül rossz talajon kellett lejátszani. Ilyen helyzetben vagyunk jelenleg, mostanában mintha minden ellenünk lenne - fogalmazott Kis Károly edző, akinek a ráncai egyelőre nem simulhatnak ki. Hiába térnek vissza a betegség után a játékosok, a legtöbbjük nem százszázalékos, ráadásul újabb kiesőkkel is számolnia kell az ajkai szakvezetőnek.

– Tar Zsolt és Lehoczky Roland eltiltását tölti majd, előbbi begyűjtötte ötödik sárga lapját, utóbbit kiállították Szolnokon. Sajnos vannak sérültjeink is, a visszatérők közül pedig sokan nincsenek tökéletes állapotban - tudtuk meg Kis Károlytól.

Az FC Ajka a 13. helyre csúszott vissza a tabellán, a Pécsi MFC a nyolcadik, a baranyaiak előző négy bajnokijukon nem találtak legyőzőre. Két egygólos sikerrel kezdték az évet (a Budaörs és a Szentlőrinc ellen), a múlt héten pedig a Soroksár otthonában ikszeltek, úgy, hogy a 90. és 93. percben szerzett gólokkal egyenlítettek.

– Ellentmondásos rivális a Pécs, amely bárkit képes meglepni. Lendületesen futballozó, sokat indító együttesről van szó, amely soha nem adja fel, ezt bizonyította a Soroksár ellen is - mondta Kis Károly, kiemelve: mindenképpen nyerni szeretnének hazai pályán, abban is bízva, hogy egy siker elmozdítja a holtpontról a társaságot.

Az Ajka–Pécs bajnoki vasárnap 17 órakor kezdődik. Ősszel a PMFC 2-0-ra nyert otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!