Rangadóval kezdik a tavaszt

2022.02.17. 18:01

Megye I: megvédheti címét a Tihanyi FC

Jó pozícióból kezdi a második félévet a labdarúgó megye I-ben a Tihanyi FC, amelynek van esélye a címvédésre. A félszigetiekre kemény sorozat, mindjárt az idei első fordulóban egy idegenbeli rangadó vár.

Horváth Gábor

A tihanyiak remekül szerepeltek az ősszel, a csapat veretlen a bajnokságban

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Jó pozícióból kezdi a második félévet a labdarúgó megye I-ben a Tihanyi FC, amelynek van esélye a címvédésre. A félszigetiekre kemény sorozat, mindjárt az idei első fordulóban egy idegenbeli rangadó vár.

Beharangozó sorozatunk első részében az éllovas Úrkút SK-val foglalkozunk, most pedig a második helyen álló tihanyiak következnek.

A Tihanyi FC második a tabellán, de a vesztett pontok tekintetében a legjobban áll a mezőnyben, hiszen egy meccsel kevesebbet játszott, mint a listavezető és egy ponttal gyűjtött nála kevesebbet. Az elmaradt találkozót – a Tapolca elleni hazai derbit – március 30-án pótolja majd a csapat. Érdekesség, hogy az első idei bajnokin is a Tapolca ellen lép pályára a Tihany, szombaton a TIAC otthonában lesz fellépése.

A félszigetiek az Úrkúthoz hasonlóan veretlenek ebben az idényben, nézzük, hogy a remekül sikerült ősz (13 siker, egy döntetlen, 66 rúgott, 13 kapott gól) után mit vár a folytatástól a csapat szakvezetője, Lukács István. - Sajnos a téli szünetre jellemző volt a létszámhiány, nem tudtuk annyian edzeni, mint amekkora számhoz az elmúlt időszakokban hozzászoktunk. A felkészülési mérkőzések viszont összességében jól sikerültek, megfelelő teljesítményt nyújtottunk, jól néztünk ki – válaszolt érdeklődésünkre a Tihany FC edzője, aki elárulta: a keretből hárman távoztak a télen, és három érkezőjük van.

Papp Adrián, Horváth Bálint, valamint Varga Áron másutt folytatja pályafutását. A tihanyiak pótlásukra reaktivizálták a rutinos támadót, Benedek Istvánt, aki tavaly 22 gólig jutott a bajnokságban, valamint leszerződtették Erdősi Pétert és Illés Áront.

A félszigetiek csapata az előző szezonban magabiztosan lett bajnok, s idén megvan rá az esélye, hogy ismételjen. - Meglátjuk élesben, hogy teljesít majd az együttes. Az biztos, hogy nehéz meccsel kezdünk. Különösebb elvárás nincs, bízunk benne, hogy minél jobb helyezést tudunk elérni – fogalmazott Lukács István. Ahogy említettük, a tihanyiak lemaradása egy pont az éllovas Úrkút mögött. Ezt a különbséget eltüntetheti a címvédő, ha a Tapolca elleni két bajnokin jól szerepel. Igen ám, de a TIAC is komoly erőt képvisel, és a jelenlegi harmadik (nyolc pont a hátránya a Tihany mögött) szeretne felzárkózni, minél fényesebb érmet szerezni.

A tavasz várhatóan legnagyobb rangadóját, az Úrkút-Tihany összecsapást április 23-án rendezik. Addigra sok minden tisztázódhat, például az Úrkút is túl lesz egy tapolcai bajnokin. Egy biztos, izgalmas tavasz elé nézünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!