A Komló a következő rivális

2022.02.25. 20:16

Telekom Veszprém: a küzdéssel elégedettek lehetnek

A csütörtöki, Barcelona elleni Bajnokok Ligája-csúcsrangadót követően szombaton már a Sport36 Komló otthonában vár újabb feladat a Telekom Veszprém férfi-­kézilabdaegyüttesére.

B. Virág Rita

A Fradi után a Komló lesz a következő rivális F

Forrás: Penovác Károly/Napló

Ahogy azt a Napló is megírta, a Telekom Veszprém nagyszerű első félidőt követően 35-30-ra kikapott a címvédő Barcelona otthonában. 

Az összecsapást követően a hazaiak vezetőedzője, ­Carlos Ortega úgy fogalmazott, az első félidőben nagyon sok lehetőséget, ziccert elvétettek, a Veszprém pedig ezt kihasználva rengeteg gólt szerzett lerohanásból. 

– A második játékrészben 5+1-es védekezésre váltottunk és ez hozta meg a várt fordulatot, ez lett a győzelmünk kulcsa. Még nagyon sokat kell fejlődnünk, mind védekezésben, mind támadásban, azonban most a legfontosabb a győzelem megszerzése volt – hangsúlyozta a tréner. 

Momir Ilics arról beszélt, nagyon jó iramú meccset játszottak, nem véletlenül jelölte ki ezt a találkozót az EHF a hét mérkőzésének. 

– Főként az első harminc percben kézilabdáztunk kiválóan, ám mivel mindkét kapus szenzációsan védett, ezért néhány ziccert kihagytunk. Ha jól számoltam, négy ilyen lehetőséget puskáztunk el, ami a végén nagyon hiányzott nekünk. A második felvonásban a védőink egyre inkább elfáradtak, ezért alakult ki ez a nagy különbség – magyarázta a szakember. 

Omar Jahija, aki hét gólig jutott Barcelonában, úgy vélte, nagyon magas színvonalú volt a játék, de a második félidőben túl sokat hibáztak, ami megengedhetetlen ilyen kiváló csapat ellen, mint a katalánoké. 

– Az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, ám a küzdéssel igen – tette hozzá. 

A szlovén Blaz Janc is kiemelte, fantasztikus küzdelem zajlott a pályán, az összecsapás méltó volt a hét mérkőzése címhez. 

– A Veszprém Európa egyik legjobb alakulata, ezért különösen büszkék lehetünk a győzelemre. Folytatjuk a munkát és szeretnénk egyre jobban játszani, hiszen címvédőként ez kötelességünk – mondta. 

Szombaton a Telekom már Komlón vendégeskedik. Nem számíthat könnyű meccsre, a Baranya megyeiek szurkolói mindig pazar hangulatot varázsolnak és képesek belehajszolni kedvenceiket a meglepetésbe. Persze ehhez a Veszprémnek is lesz egy-két szava. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!