Nyerni kellene, hogy higgyenek

2022.02.18. 19:14

Vendégként szerepel a Balatonfüredi FC vasárnap a labdarúgó NB III-ban

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 22. fordulójában, vasárnap 15 órától az SC Sopron vendégeként lép pályára a Balatonfüredi FC.

Juhász-Léhi István

A csíkos mezes BFC Sopronban lép pályára a hétvégén

Forrás: Balogh Ákos/Napló

Ahogy Borgulya István, a fürediek edzője fogalmazott, a soproni vendégjátékuk nem is 6, hanem egyenesen 12 pontos találkozó lesz, ami túlzásnak tűnhet, ám, ha azt a tényt nézzük, hogy a 17. fogadja a 18. helyezettet, akkor talán mégsem. A hűség városának csapata legutóbb Tatabányán maradt alul, míg a BFC jó játékkal Győrben, az ETO Akadémia ellen, egy szoros mecscsen járt hasonlóan. 

- Covid után nem lehet azonnal pályára lépni, ám az újaknak megérkezett a játékengedélye - válaszolta Borgulya István arra a kérdésünkre, hogy nagyobb lesz-e a variációs lehetősége. - Ha az a hozzáállás és játék meglesz Sopronban is, mint legutóbb, remélem, nem marad el a győzelem. Bízom benne, hogy végre megtörik a jég és nyer a csapat - mondta Borgulya, aki szerint Győrben a befejezésekbe csúszott hiba. 

- Jobban örültem volna, ha úgy jövünk el, hogy szerencsésen nyertünk egy-nullra, mint hogy ismét szimpatikus vesztesek legyünk - fogalmazott. - Ha egy pár meccset tudnánk nyerni, akkor olyan csapat kovácsolódna, mint amikor idekerültem. Ehhez a munka mellett, úgy érzem, némi szerencse is kell - vallotta meg az edző. - Győzelem kell a hithez, ez is biztos. Előretekintés? Most természetesen ez a legfontosabb találkozó, de nem titok, három-négy meccsre előrenézek - mondta. 

Még korai matekolni, de a hátralévő 18 meccsből legalább 8 sikert kellene szereznie a Fürednek a bennmaradáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!