Kézilabda

2022.03.03. 07:00

A listavezetőt kellene legyőznie a veszprémi csapatnak

Ugyan már bebiztosította helyét a rájátszásban a Telekom Veszprém, azonban egyáltalán nem tét nélküli a Lomza Vive Kielce elleni Bajnokok Ligája-találkozó csütör­tökön.

B. Virág Rita

A Veszprém (a labdával Ligetvári) visszavágna az őszi fiaskóért Fotó: Penovác Károly/Napló

Jelenleg a B csoportot a lengyel Kielce vezeti 18 ponttal, s amennyiben nyer Veszprémben, úgy biztosan megőrzi vezető pozícióját és egyenes ágon bejut a legjobb nyolc közé. Vereség esetén viszont még némi matematikai esély van arra, hogy utolérjék, és elveszítse az első két hely egyikét. 

 

A Veszprém számára is kiemelten fontos az összecsapás, hiszen, ahogy Lékai Máté az Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF) fogalmazott, a 2022-es naptári évben a Bajnokok Ligájában még nem nyertek mérkőzést, és a Porto ellen is csupán egy pontot tudtak szerezni. Kiemelte, szeretnék ezt a negatív tendenciát megtörni és visszatalálni a győzelem útjára. Ami a csütörtöki ellenfelet illeti, a Kielcéről Lékai Máté úgy vélekedett, nagyon erős csapat, egyáltalán nem véletlen, hogy a B csoport élén áll. A veszprémieket viszont fűti a visszavágás reménye, hiszen Kielcében, még a második fordulóban 32-29-re kikaptak. 

 

A Veszprémet a tabellán a Paris Saint-Germain előzi meg egy ponttal (14), de a ­franciák egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Legutóbb nagy csatában 33-30-ra verték a német Flensburgot. Most a PSG a kirobbanó formában lévő Dinamo Bukaresthez utazik. Egy esetleges hazai pontszerzéssel megnyílna az út ismét a Telekom előtt a harmadik hely megszerzésére. Főleg annak tudatában, hogy az utolsó fordulóban a Veszprém Párizsban lép majd pályára. 

Érdemes a másik ágat is éber szemmel figyelemmel kísérni, hiszen az A jelű kvartettben is negyedik a bajnok Pick Szeged, amely a rájátszásért küzdő Elverum otthonában lépett pályára. 

A Veszprém–Kielce találkozót csütörtökön 18.45-kor tartják.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!