Kézilabda

2022.03.31. 11:30

A Telekom a Vardar ellen kezdi a kieséses szakaszt

Megkezdődik a legizgalmasabb része, az egyenes kieséses szakasz a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának, ahol a legjobb tizenhat között két magyar csapat is érdekelt. A Pick Szeged a Flensburggal méri össze erejét, míg a Telekom Veszprémnek az északmacedón Vardar testén át vezet az út a nyolc közé.

B. Virág Rita

A Telekom (a labdával Nenadics) idegenben kezdi a párharcot Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében négy párharcot rendeznek meg. A versenykiírás szerint ugyanis a csoportok első két helyezettje automatikusan bejut a legjobb nyolc közé. Így ezt a fordulót páholyból nézheti a Kiel, a Kielce, a Barcelona és az Aalborg. 

 


A Telekom Veszprém a B jelű nyolcas negyedik helyén végzett a csoportkörök után, nyolc győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel, vagyis 17 megszerzett ponttal. Ezzel szemben az északmacedón Vardar az A jelű csoportban hatszor nyert, egyszer ikszelt, és hétszer kapott ki, amivel 13 pontot gyűjtött, és az ötödik helyen végzett. 

 


A párharc igazi klasszikusnak számít a BL-ben, összesen tizenhárom alkalommal mérte össze tudását a két fél, ebből tízszer a Veszprém került ki győztesen. Sajnos éppen az egyik legfontosabb pillanatban nem tudott nyerni a bakonyi csapat: a 2019-es BL-döntőben, ahová negyedszer jutott be a Veszprém, David Davis irányításával 27-24-re kikapott az északmacedónoktól. Most még a legjobb nyolc közé jutás a tét, de David Davisnek ismét kulcsszerep juthat, hiszen jelenleg ő vezeti a Vardar alakulatát. Fontos még megjegyezni, hogy aki innen továbbjut, az a bombaformában lévő Aalborggal csaphat össze a kölni final fourért. 

 


A másik magyar csapat, a Veszprém ősi riválisa, a Pick Szeged a német Flensburg ellen csatázik a nyolc közé jutásért. A Tisza-partiak harmadik helyen végeztek, míg a német gárda a B csoportban hatodik lett. Érdekesség, hogy a két fél 2011 óta már nyolcadik alkalommal néz farkasszemet egymással, ebből hatszor a Flensburg került ki győztesen, egy döntetlen mellett a Szeged egyszer nyert. 

 


Remek csatát ígér a norvég Elverum és a francia Paris Saint Germain összecsapása. Előbbi az A csoport hatodikja lett, a Párizs a veszprémi nyolcasban végzett harmadikként. A PSG dolgát nehezíti, hogy nem számíthat egyik legjobbjára, Mikkel Hansenre, aki egy ártatlannak tűnő porcműtét után tüdőembóliát kapott, és idén már nem léphet pályára. Az elmúlt két idényben négy alkalommal találkozott a két csapat, s mind a négyszer a PSG örülhetett. 

 


A negyedik párharc sem tűnik unalmasnak, ahol két olyan gárda találkozik, amelyet a hektikusság jellemzett egész évben. Az FC Porto zsinórban harmadszor kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba, míg a Montpellier számára az a csalódás, ha nem jut el idáig. A franciák sokáig versenyben voltak az A csoport legjobb helyeiért, de végül az utolsó öt meccsen csak két pontot szereztek, így visszacsúsztak a negyedik helyre. A párharc továbbjutója a Kiel­cével meccsel majd a négy közé jutásért. 

 


A Vardar – Telekom Veszprém összecsapást csütörtökön 18.45-kor rendezik. A visszavágót április 6-án, szerdán tartják a Veszprém Arénában 18.45-től. 
A két meccs között sem tétlenkednek a veszprémiek, hiszen április 2-án, szombaton 18 órakor a HE-DO B.Braun Gyöngyös otthonában lépnek pályára a magyar bajnokságban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!