Foci

2022.03.04. 09:00

Idegenben szerepel az első két helyezett

Szinte az összes párosítás háromesélyes a labdarúgó megyei I. 18. fordulójában. Tapolcán felsőházi, Rátóton alsóházi derbit rendeznek például, az éllovas és a címvédő egyaránt „veszélyes” helyre utazik.

Horváth Gábor

A piros mezes zirciek újabb rangadóra készülnek, izgalmas lesz a hétvége Fotó: Penovác Károly/Napló

Gyulafirátót SE (15.)–Csetény SE (14.): Igazi alsóházi rangadó, három pont a különbség a felek között. Mindkét csapat hosszú negatív szériában van (a csetényiek 10, a rátótiak 12 vereség után állnak), a győzelem megszerzése lélektanilag is rendkívül fontos. A forma alapján a Csetény áll jobban, a Rátót viszont a hazai pálya előnyében bízhat. 

 

Péti MTE (3.)–Magyarpolány SE (12.): Jó passzban van a Pét, amely ugyancsak döntetlennel kezdte a tavaszt, ám a múlt héten nyert a Zirc ellen, s ezzel a dobogó harmadik fokára lépett. A csapat esélyesként látja vendégül a Magyarpolányt, amely azonban idegenben is képes lehet szorossá tenni a találkozót. A polányiak nagy küzdők, az előző körben ráadásban szerzett góllal ikszelt a Balatonalmádi ellen. 

 

TIAC VSE (5.)–FC Zirc (4.): Nem tudni, melyik csapat milyen állapotban lesz a rangadónak számító összecsapáson. A tapolcaiak a múlt héten nem léptek pályára, a Szent­antalfa elleni bajnokit betegségek miatt halasztották el. A Zirc négy siker után kapott ki, pályaválasztóként, de nem otthon, hanem a Balatonfűzfőn maradt alul a Péttel szemben. A felek azonos pontszámmal állnak, de a Tapolca két meccsel kevesebbet játszott. 

 

Fűzfői AK (9.)–Tihanyi FC (2.): Négy meccses veretlenségi sorozata szakadt meg a múlt héten a Fűzfőnek, amely a Kristály vendégeként maradt alul. A tihanyiak biztos sikert arattak (a Herendet ütötték ki), ám valószínűleg most nem lesz könnyű dolga a címvédőnek, a FAK ugyanis ebben a szezonban eddig az összes hazai bajnokiját megnyerte. 

 

Sümeg VSE (6.)–Ajka Kristály (7.): Izgalmas összecsapásnak ígérkezik ez a bajnoki. A Sümeg és a Kristály is hibátlan idén, előbbi ugyan csak egy meccset játszott, az ajkaiak két találkozón még gólt sem kaptak. Háromesélyes a meccs. 

 

Devecser SE (13.)–Várpalotai BSK (10.): Mindkét együttes idegenben szerepelt a múlt héten. A devecseriek fontos sikert arattak Csetényben, a VBSK szoros meccset játszott, de nem tudott pontot szerezni Sümegen. Nehéz lenne győztest tippelni, a döntetlen is benne van a pakliban. 

 

Balatonalmádi SE (8.)–Úrkút SK (1.): Nem kezdte jól az évet a Balatonalmádi SE, amely kikapott otthon a Zirctől, majd Magyarpolányban is pontokat veszített. A Balaton-partiak most az éllovast fogadják, az Úrkút biztos sikereket tudhat maga mögött, ezúttal viszont kemény ellenállásra számíthat. Valószínűleg nagyon meg kell majd küzdenie a pontokért a javításra vágyó Almádi otthonában. 

 

Herendi PSK (16.)–Szentantalfa (11.): Szorossá teheti a Herend a találkozót, azonban a Szentantalfa esélyesként utazik a „porcelánosokhoz”, akik az előző nyolc bajnokijukon kikaptak. A Szentantalfa értékes döntetlennel kezdte a tavaszt (Pétfürdőn), a múlt héten aztán nem lépett a Tapolca ellen pályára halasztás miatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!