Egy góllal jobbak voltak

2022.03.10. 22:39

Omar Jahija szerezte meg a győztes találatot a Párizs otthonában

Kínosan gyenge játékvezetés mellett nagyszerű győzelmet szerzett a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a csoportkör utolsó fordulójában a PSG ellen.

B. Virág Rita

PSG–Telekom Veszprém 39-40 (19-20)

Párizs. V.: Santos, Fonseca (portugálok). Paris Saint-Germain: Genty, Gerard (kapusok), N. Karabatic 8, Steins 6, Hansen 5, Spryzak 5, Remili 5, L. Karabatic 3, Kounkoud 2, Solé 2, Grebille 2, Ntanzi 1, Keita, Toft Hansen. Edző: Raul Gonzalez. Telekom Veszprém: Corrales – Nenadics 9, Lauge 7, Nilsson 6, Strlek 6, Marguc 4, Mahé 3, Maqueda 2, Blagotinsek 1, Sipos 1, Jahija 1, Ligetvári, Lékai. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 10, ill. 18 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 5/5.

A veszprémiek keretéből az ujjsérülést szenvedett Ilics Zoran és Dejan Manaszkov hiányzott. A találkozó a kezdésre tét nélkülivé vált, a Barca nyerte a csoportot, a lengyel Kielce második lett, míg a PSG zárt a harmadik pozícióban, a Veszprém pedig negyedik lett. Gólra gól volt a válasz, fej, fej mellett haladtak a csapatok a 10. percig (6-6). A játékvezetők ekkor már a negyedik kiállítást osztották ki.

Luka Karabatic találatával először vezetett két góllal a PSG (9-7), majd Remili löketével már 10-7-re állt a meccs. Ám a Telekom Corrales bravúrjaira építve egy 4-0-s sorozattal fordított (10-11). Sőt mi több, a 19. perchez érve már 11-15 volt az állás. A bakonyiak azonban nem sokáig örülhettek előnyüknek, két perc alatt egyre olvadt az előny (14-15). Nenadics elképesztő góljaival ismét meglépett a Veszprém (14-18). Szomorúan konstatáltuk, hogy a játékvezetők nem tudtak felnőni a csapatokhoz, a 24. percben már a kilencedik kisbüntetést osztották ki. A félidő hajrája viszont a PSG-nek sikerült jobban (19-20).

A szünet után 23-23-ig nem hagyták el egymást a küzdő felek, aztán Mahé duplájával ellépett ismét a Veszprém. Majd Nilsson találatával 27-31-et mutatott a kijelző. A hajrá 31-34-ről indult meg. Az utolsó percig tartotta előnyét a Veszprém, végül a meccsen végig gyengén teljesítő játékvezetők hetest adtak a Párizsnak, amit Hansen értékesített. Tíz másodperc maradt, Omar Jahija pedig megszerezte a győztes találatot. A Veszprém megérdemelten nyert egy remek meccsen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!