Magyar Kupa

2022.03.12. 07:00

Történelmet írhatnak a röplabdás lányok

Története legnagyobb sikerét érheti el a Szent Benedek Röplabda Akadémia csapata, ugyanis a balatonfürediek ma döntőt játszanak a Magyar Kupában a Vasas ellen.

Horváth Gábor

Első fináléjára készülhet a Szent Benedek Röplabda Akadémia

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Az Extraligában szereplő Szent Benedek RA először jutott fináléba a Magyar Kupában. A Balaton-partiak szomszédvári rangadóval kezdték az idei sorozatot, a nyolcaddöntőben a CoreComm-VESC ellen léptek pályára, és magabiztosan jutottak tovább NB I.-es riválisukkal szemben. 

A folytatásban már egy „osztálytárs” következett, ugyanakkor az UTE sem jelentett akadályt, két sima, 3-0-s füredi sikert hozott a párharc. 

Az elődöntőben a címvédő Nyíregyháza ellen kellett helytállni, és ez maximálisan sikerült is. 

Az első meccsen, Balatonfüreden remek játékkal 3-0-ra nyertek a hazaiak. A visszavágó nagy csatát hozott, azonban 3-2 arányban ott is a Szent Benedek bizonyult jobbnak. 

A Vasas útja a TRSE, a Kaposvár, valamint a Békéscsaba elleni győzelmekkel vezetett a kupafináléig. 

A döntőnek az Érd Aréna ad otthont, a felek 19 órakor kezdenek. Minden bizonnyal hatalmas küzdelemre lehet számítani, a két csapat ugyanis a bajnokságban is szoros, izgalmas meccseket vívott egymással. Tavaly októberben a fürediek nyerni tudtak az angyalföldiek vendégeként, idén februárban visszavágott a Vasas, amely legyőzte riválisát a Tapolcán rendezett összecsapáson. 

Ha a Szent Benedek megveri a Vasast a kupa döntőjében, története első trófeáját szerzi meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!