Kellenek a győzelmek a Fürednek

2022.04.09. 07:01

A Kanizsa ellen folytatják a harcot

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 29. fordulójában vasárnap 16 órától a Nagykanizsa vendége lesz a Balatonfüredi FC.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A listavezető BVSC-Zugló után (Füred - BVSC 1-3) talán egy picivel könnyebb 90 perc várhat Borgulya István csapatára, már ami a pontszerzés lehetőségét illeti, mert az bizonyos, hogy az NB III-as tagságért élet-halál harcot vívó füredi együttesnek a kanizsai kiruccanás sem lesz sétagalopp.

- Így igaz, nekünk nincsenek laza, vagy könnyű találkozóink - mondta a Naplónak Borgulya István, a BFC edzője. - Viszont most talán három olyan találkozó jöhet, ami után stabilabb lehet a sorsunk, hiszen három, hozzánk hasonló csapattal randevúzunk majd. A Kanizsa 9 ponttal előttünk van, és minden jel szerint az első hatba kerülés lehet az elsődleges céljuk. Nekünk - és még több csapatnak - a bentmaradás a célkitűzés. Erre a három előttünk álló 90 percre nagyon oda kell figyelnünk! Bármi előfordulhat, ám remélem, hogy azt a sorozatot tudjuk folytatni, ami a múlt heti BVSC elleni meccs előtt volt.  

A fürediek edzője beszélt a fővárosiak elleni meccsről is. Mint fogalmazott, a vasutasok messze kiemelkednek a játékos állomány tekintetében a mezőnyből. Ennek ellenére nagyszerű momentumaik voltak, feltudták venni a versenyt a listavezetővel, ám ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű csapat ellen pontot, pontokat tudjon szerezni a Füred, ahhoz rossz napot kell kifognia a BVSC-nek. Érezhető volt, hogy ha ritmust váltanak a fővárosiak, nincs esélyük.

- Az utolsó percekig meg voltam elégedve, addig, amíg ki nem állították Szabó Bencét - mondta Borgulya István. - Sajnos négy meccses eltiltást kapott, de a videofelvételeket látva fellebbezünk, súlyosan tartjuk a négy meccset. 

Nem is csoda, hogy az edző "nyűgös" volt, hiszen Szabó tavaly 26 gólig jutott, míg az idei ponvadászatban 31 meccs után 13 gól áll a neve mellett, így hiánya nagy érvágás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!