Labdarúgó NBIII

2022.04.03. 19:07

A listavezető elvitte a pontokat Füredről

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 28. fordulójában a listavezető BVSC-Zuglót látta vendégül a Balatonfüred és vereséget szenvedett.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A 8. percben szerezte meg a vezetést a vendégegyüttes: jobb oldali vendégszöglet után a belőtt labdát a tétovázó hazai védők között Erdélyi 10 méterről élesen a jobb alsó sarokba lőtte, 0-1. A 25. minutumban ismét Erdélyi villant: egy jobb oldali vendégtámadás futott végig, majd a lemaradó védők között a beívelést Erdélyi az  ötöt sarkáról a hosszú sarokba csúsztatta (0-2). Nem adta fel viszont a Borgulya csapat, aminek 5 perccel később, fél óra játék után lett eredménye, ugyanis szabadrúgáshoz jutott a bal oldalon a Balatonfüredi FC, a labda mögé Szabó B. állt és 35 méterről a bal felső sarokba lőtt, 1-2.

A fordulás után sokáig nem változott az eredmény, ám a 67. percben tovább növelte előnyét a fővárosi vasutas gárda: bal oldali vendégtámadást követően a beívelést a nem mozduló hazai védők között Kokenszky az ötösről a kapu közepébe bólintotta, 1-3. Jutott könyvelni való az utolsó utáni pillanatokra is, hiszen a hazai gólszerzőt, Szabót állította ki a játékvezető a 93. percben.

Borgulya István, a fürediek trénere a találkozó után Naplónak elmondta, megpróbáltak pontot szerezni, de a különbség kijött a két csapat között. Mint fogalmazott, a BVSC jó csapat, ám úgy érzi egészen a harmadik gólig „meccsben voltak”.

Balatonfüredi FC – BVSC-Zugló 1-3 (1-2) Balatonfüred, v.: Maml. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Iszák (Szalai 73.), Khiesz, Farkas (Imre 87.), Csikós (Markó 73.), Józsa (Leidl 87.), Katona, Bartha, Szabó, Tóth, Ujvári (Róth 63.). Edző: Borgulya István. BVSC-Zugló: Kovács – Nagy (Takács 84.), Szalánszki (Filipovics 80.), Kokenszky, Szilágyi, Erdélyi (Ciceu 80.), Batizi-Pócsi (Kelemen 70.), Géringer, Tamási, Ladányi, Tóth. Edző: Buzsáky Ákos.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!