Erőemelők

2022.04.01. 08:00

Erős emberek versenyeztek Veszprémben

Kedden rendezték meg második alkalommal a Pannon Power amatőr erőemelő versenyt a Pannon Egyetemen 32 indulóval melynek az új egyetemi konditerem, a Brick Zone adott otthont.

Horváth Virág

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Az indulók négy kategóriában mérettek meg: hallgatói férfi, hallgatói női, külsős női és külsős férfi. A versenyzők három számban mérhették össze erejüket: felhúzásban, fekvenyomásban és guggolásban. - Örömünkre szolgált, hogy bíróként elvállata felkérésünket Hablicsek Norbert, a sportág kimagasló sportolója többszörös világbajnok és Hablicsek Huba, aki szintén hasonló eredményekkel büszkélkedhet – mondta el a Napló kérdésére Rezi Bence, a Pannon Egyetem Sportnagykövete, a rendezvény egyik szervezője. 

A rendezvény kedden délután vette kezdetét a mérlegeléssel és melegítéssel majd este hatkor kezdődött meg a verseny a guggolással, majd fekvenyomás és felhúzás számokkal. A versenyzők abszolút rendszerben versenyeztek, tehát az értékelésnél az általuk megmozgatott súlyt és saját testsúlyukat vették figyelembe. Rezi Bence hozzátette, a mezőny ez alakalommal igen erősnek számított, országos bajnok és világbajnok résztvevője is volt versenynek, valamint több profi sportoló is színesítette a mezőnyt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők már az újabb versenyalkalmat tervezgetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!